szerző:
MTI
Tetszett a cikk?

Az önálló tartománynak számító fővárost csaknem tíz éve a reformkommunista Baloldal pártjával koalícióban irányító szociáldemokrata párt (SPD) fölényes győzelme várható. A várost ellepték a választási plakátok.

Dúl a plakátháború Berlinben a hétvégi tartományi parlamenti választások előtt. Csütörtöki előrejelzések szerint az önálló tartománynak számító fővárost csaknem tíz éve a reformkommunista Baloldal pártjával koalícióban irányító szociáldemokrata párt (SPD) fölényes győzelme várható. Az SPD nyerő embere a hivatalban lévő Klaus Wowereit kormányzó polgármester, aki Berlin  rekordméretű eladósodottsága ellenére is változatlanul rendkívül népszerű.

Az egyetlen korábbi rivális, a Zöldek parlamenti frakcióvezetője, Renate Künast is már "bedobta a törülközőt". Pártja plakátot váltott, az eddigi "Renate nyer" feliratot a "Berlin nyer, ha a Zöldeket választja" jelszó váltotta fel az óriásplakátokon. A szociáldemokraták magabiztosan Wowereitet "futtatják". A párt plakátja szerint annak, aki a polgármestert továbbra is hivatalban kívánja látni, az SPD-re kell szavaznia.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!