szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

A líbiai Szirtben elfogták Moammer Kadhafi ezredest, aki fejlövést kapott és belehalt sérülésébe.

Elfogták Moammer Kadhafit a líbiai felkelők - közölte az állami televízióban a miszrátai katonai tanács. Ezt követően a líbiai Átmeneti Nemzeti Tanács tisztviselőjére hivatkozva Reuters hírügynökség azt jelentette, hogy a megbukott líbiai vezető belehalt abba a sebesülésbe, amelyet Szirt ostromában, elfogásakor szenvedett el. Közben nyilvánosságra hozták az első olyan fotót, amely állítólag a véres fejű Kadhafit ábrázolja elfogásakor.
Képes összefoglalóink a líbiai harcokról - kattintson a képre!
©
1 2 3 4 5 6
Sorrend megfordítása

Párizs szerint részben a franciáké az érdem

A francia légierő azonosította be és tartóztatta fel azt a konvojt, amelyben Moammer Kadhafi megpróbált elmenekülni Szirtből - közölte csütörtökön Párizsban Gérard Longuet védelmi miniszter. A több tucat járműből álló konvojt "akkor tartóztatták fel, amikor menekülni próbált Szirtből, valószínűleg Bani Valíd felé, de a gépjárműveket nem a francia beavatkozás semmisítette meg" - mondta a párizsi hivatalában tartott sajtótájékoztatóján Gérard Longuet miniszter. Tájékoztatása szerint a líbiai harcosok ezt követően léptek közbe, s megsemmisítették azokat a járműveket, amelyek egyikében Kadhafi volt.

Fájdalmas fejezet zárult le Obama szerint

Barack Obama szerint Kadhafi halálával lezárult "egy hosszú és fájdalmas fejezet" Líbia történtetében. Az elnök helyi idő szerint csütörtök délután tartott beszédet a Líbiában történtekről. Obama szerint a líbiaiaknak esélyük van arra, hogy maguk válasszák meg a sorsukat, de egy demokratikus országot kell felépíteniük. "Ma minden kétséget kizáróan elmondhatjuk, hogy véget ért a Kadhafi-rezsim ideje" - tette hozzá az elnök, aki partnerséget ajánlott a líbiaiaknak.

Obama nemsokára beszédet mond

Barack Obama amerikai elnök nemsokára beszédet tart a líbiai fejlemények, illetve Moammer Kadhafi halálával kapcsolatban.

Nem tudta, hogy filmezik: így reagált Clinton a halálhírre

Kamerák rögzítették Hillary Clinton amerikai külügyminiszter Kadhafi halálhírével kapcsolatos reakcióját.

Budapesten is ünneplik Kadhafi halálát

Líbia budapesti nagykövetsége előtt is kisebb tömeg gyűlt össze, akik Moammer Kadhafi halálhírét ünneplik - jelentette az m1 Híradója.

Videó az utolsó percekről: élve foghatták el Kadhafit

Arab tévécsatornák olyan új felvételt tettek közzé, amelyen állítólag a még életben lévő Kadhafi látható.

Ban Ki Mun: most már legyen végre béke!

Kadhafi halálát követően az ENSZ főtitkára megbékélésre szólította fel csütörtökön a líbiai népet. "Ez a megbékélés, a nemzeti egység és nem  a bosszú órája" -  jelentette ki New Yorkban Ban Ki Mun. "A líbiai nép előtt megnyílt út nem lesz könnyű, teli lesz kihívásokkal, éppen ezért minden líbiainak együttműködésre kell törekednie" - hangoztatta. "A forradalom és a harc nagy reményeit most igazságosságra és esélyteremtésre kell váltani, hogy minden líbiai a magáénak érezze országát és annak kormányát" - mondta a világszervezet dél-koreai vezetője.

Két lövés teríthette le az ezredest

Két lőtt seb okozhatta Moammer Kadhafi líbiai vezető halálát - közölte az AP hírügynökség szerint egy orvos, aki a Kadhafi holttestét szállító járműben utazott.
Figyelem!
A kép megtekintését kizárólag erős idegzetű, felnőtt látogatóinknak ajánljuk!
Tovább a fotóra...
Kadhafi holtteste
©

Letartóztatták Kadhafi 17 közvetlen segítőjét is

Az Átmeneti Nemzeti Tanács (ÁNT) egyik szóvivője szerint Kadhafi halálával egy időben letartóztatták a líbiai vezető 17 magas rangú segítőjét is - írta a Guardian.
1 2 3 4 5 6

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
MTI Világ

Kadhafi utolsó bástyája a felkelők kezére került

Az új líbiai hatóságok fegyveres erői "teljesen felszabadították" Bani-Válid megerősített sivatagi várost, amely a Moammer Kadhafi volt líbiai vezetőhöz hű erők egyik utolsó bástyája volt - jelentette be hétfő délután egy katonai parancsnok a helyszínen.

hvg.hu Világ

Megjelent az első fotó a véres fejű Kadhafiról

Közzétették az első fotót, amely állítólag Moammer Kadhafi elfogását és letartóztatását ábrázolja – jelentette a The Guardian. A fotó megtekintését csak erős idegzetű olvasóinknak ajánljuk.

hvg.hu/MTI Világ

Meghalt az elfogott Moammer Kadhafi

A líbiai Átmeneti Nemzeti Tanács közlése szerint elfogták Moammer Kadhafi ezredest, aki hírügynökségi jelentések szerint elfogásakor fejlövést kapott és belehalt sérülésébe.

Nagyot ment a Richter 2020-ban

Nagyot ment a Richter 2020-ban

Felmérés: A kereskedelmi dolgozók kétharmada nem tud elmenni nyaralni

Felmérés: A kereskedelmi dolgozók kétharmada nem tud elmenni nyaralni

A Várpalotánál lévő horgásztóban kötött ki egy megcsúszó autó – videó

A Várpalotánál lévő horgásztóban kötött ki egy megcsúszó autó – videó