szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Tizenegy magyar turista életét vesztette egy közúti balesetben Hurgada közelében, Egyiptomban. Kveck Péter kairói magyar nagykövet azt mondta, a legfrissebb információk szerint a sebesültek száma 29.

A magyar turisták busza egy hurgadai hotelből tartott a reptér felé, amikor egy kanyarban megcsúszott és felborult - mondta vasárnap este a hvg.hu kérdésére Kveck Péter kairói nagykövet.

Később, magyar idő szerint hétfőn, hajnali fél egykor a nagykövet arról számolt be, hogy értesüléseik szerint feltehetően műszaki hiba okozhatta a balesetet, emiatt veszíthette el a sofőr az uralmat a kormány felett.

Kveck Péter arról is beszámolt, hogy a legfrissebb információi szerint a 11 halálos áldozat mellett már 29 sebesültről tudni. Négy súyos sebesültet katonai légijárművel szállítanak át Hurgadából egy kairói katonai kórházba, a gépen utazik az egyiptomi egészségügyi miniszter is, aki maga is orvos és akit az ország kormányfője utasított arra, vegyen részt a segítségnyújtásban.

A kairói kórházban a magyar nagykövetség két munkatársa is segédkezik a sérültek fogadásában.

Kveck Péter megerősítette, hogy a halottak és a sérültek között is vannak gyerekek, a négy súlyos sérült egyike egy 13 éves fiú. A Kairóba várhatóan magyar idő szerint hétfő hajnali fél kettőkor megérkező sérültek közül kettőnek gerincsérülése van, de több a súlyos nyílt töréses eset is - mondta a nagykövet.

Az egyiptomi balesetről további részleteket itt olvashat.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
A brit Nissan szerint ők jól jártak a Brexittel

A brit Nissan szerint ők jól jártak a Brexittel

Már az EU is háborog a Pfizer-szállítmányok csúszása miatt

Már az EU is háborog a Pfizer-szállítmányok csúszása miatt

Figyelmeztetnek a britek: az új vírusmutáció halálosabb lehet az eddiginél

Figyelmeztetnek a britek: az új vírusmutáció halálosabb lehet az eddiginél