szerző:
MTI
Tetszett a cikk?

Szemtanúk beszámolója szerint rendőrök csaptak össze tüntetőkkel pénteken az egyiptomi főváros, Kairó központjában, a korábbi megmozdulások színhelyén, a Tahrír téren.

A több száz tüntető köveket és gyújtópalackokat hajigált a katonai rendőrökre. A biztonsági erők vízágyúkkal válaszoltak a közeli parlament kerítésén belüli területről.

Az összecsapás akkor robbant ki, amikor egy tüntető arról számolt be, hogy a katonák megállították és megverték. Ez feldühítette társait, akik kövekkel kezdték dobálni a rendfenntartókat. A katonák levegőbe leadott lövésekkel és vízágyúkkal válaszoltak. A sérültet a tiltakozók egy közeli kórházba szállították.

November 25-e óta tüntetők táboroznak a kormány épülete előtt, néhány száz méterre a Tahrír tértől. Azért tiltakoznak, mert a hadsereg Kamal Ganzúrit, a megbuktatott Hoszni Mubarak elnök egykori kormányfőjét nevezte ki miniszterelnöknek. A tüntetők egyben azt is követelik, hogy a legfelsőbb katonai tanács, amely Mubarak távozása óta az országot irányítja, adja át a hatalmat egy polgári hatóságnak.

 

 

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
India megkezdte a világ legnagyobb oltási kampányát

India megkezdte a világ legnagyobb oltási kampányát

Nem bír a kemény marsi talajjal a NASA robotvakondja, leállítják

Nem bír a kemény marsi talajjal a NASA robotvakondja, leállítják

Erősödik a politikai vita a kínai vakcina miatt

Erősödik a politikai vita a kínai vakcina miatt