szerző:
MTI
Tetszett a cikk?

A Der Tagesspiegel című német liberális lap a magyarországi közállapotokról közölt budapesti riportot keddi számában, a Zeit Online Gyöngyöspatáról írt.

A Der Tagesspiegel című német liberális lap Az ő problémájuk a hatalommal címmel közölt budapesti riportot keddi számában. A lap harmadik oldalát teljes egészében elfoglaló írásban a szerző, Nik Afanasjew beszámolt a Magyar Televízió székháza előtt zajló demonstrációról, valamint egy rendezvényről, amelyen kormánypárti politikusok tájékoztattak külföldi újságírókat a kormány munkájáról.

Ezzel kapcsolatban megjegyezte, hogy "számos Fidesz-funkcionárius kijelentéseiben feltűnő, hogy pontosan ugyanazokat a paneleket használják". A Terror Háza Múzeumra utalva hozzátette: ugyancsak feltűnő, hogy "helyek, amelyek a nemzeti traumák feldolgozását hivatottak segíteni, a megbékélés előmozdítása helyett megosztanak". Sok magyar szerint a kormány "nem túl sok kérdéshez, hanem rossz kérdésekhez nyúlt hozzá és nem változtatta meg a szétrothadt politikai kultúrát" - jegyezte meg a szerző. Hozzátette: "túl sok dolog működik túl rosszul", ennek jele a Malév csődje is. Megállapította: "mindenütt nagy csalódottság érezhető".

A Zeit Online - a Die Zeit című liberális hetilap online kiadása - Magyarország hivatali rasszizmusa címmel közölt beszámolót. A szerző, Marco Schicker az írásában Kállai Ernő kisebbségi ombudsman egy Gyöngyöspatáról szóló jelentését ismertette. Schicker a cikk bevezetőjében azt emelte ki, hogy "egy Budapest melletti település szélsőjobboldali polgármestere őrzött hadoszlopokban dolgoztatja a romákat", ezzel pedig egy törvényt hajt végre, amely a foglalkoztatásra vonatkozik.

A szerző megjegyezte, hogy Gyöngyöspata tavaly "neonáci felvonulások révén szerzett szomorú ismertséget". E felvonulásokkal kapcsolatban a kormány "kezdetben semmit sem tett, később pedig mindenekelőtt a helyzetet szépítgette", és a gyöngyöspataiak végül megválasztották polgármesternek "a Jobbik egy újfasisztáját".

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Brüsszelben tárgyal Orbán jövő pénteken

Brüsszelben tárgyal Orbán jövő pénteken

Élesben Velkey Györggyel: Leginkább túlsúlyos kamaszok kerülnek a gyermekintenzívre

Élesben Velkey Györggyel: Leginkább túlsúlyos kamaszok kerülnek a gyermekintenzívre

Vb-selejtező: huszonhét góllal verte a magyar női kéziválogatott az olaszokat

Vb-selejtező: huszonhét góllal verte a magyar női kéziválogatott az olaszokat