szerző:
MTI
Tetszett a cikk?

Ján Slota szerint a magyar miniszterelnök a Jobbik politikusaival megegyezően úgy tekint Szlovákiára, mint az ellopott földre, és meg akarja változtatni a trianoni szerződést.

Orbán Viktor magyar miniszterelnök a Jobbik politikusaival megegyezően úgy tekint Szlovákiára, mint az ellopott földre és meg akarja változtatni a trianoni szerződést, amely a Szlovák Köztársaság létezésének alapja - jelentette ki Ján Slota, a szlovák politikai spektrum jobb szélén elhelyezkedő Szlovák Nemzeti Párt (SNS) szélsőséges kijelentéseiről ismert elnöke hétfőn pártja trencséni kampányrendezvényén - közölte a TASR szlovák közszolgálati hírügynökség.

"A Magyar Köztársaság miniszterelnökének kijelentései nagyon agresszívak. A Magyar Köztársaság alkotmánya (...) egyenlőségjelet tesz Magyarország és a történelmi Magyarország közé" - jelentette ki Slota. Az SNS trencséni kampányrendezvényére csaknem 250 érdeklődő látogatott el. A párt a kampánygyűlés helyszínén is folytatta aláírásgyűjtő akcióját, amelynek célja: népszavazást kiírni arról, hogy a közhivatalokban kizárólag a szlovák nyelvet lehessen használni.

"Ján Slotának, a Szlovák Nemzeti Párt elnökének Magyarországgal és magyarországi politikusokkal kapcsolatban - utóbbi időben - tett megnyilatkozásai nem a politikai valóságról, hanem az ő kényszerképzeteiről szólnak, melyek kötetben összefoglalva tanulságos példatárául szolgálhatnak az addiktológia és a pszichiátria tudományának" - reagált a szlovák politikus legújabb kijelentéseire kedden Semjén Zsolt, miniszterelnök-helyettes.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Szeretne úgy kinézni a valóságban, mint filterekkel felturbózott fotóján?

Szeretne úgy kinézni a valóságban, mint filterekkel felturbózott fotóján?

Újabb 95 halálos áldozata van a járványnak Magyarországon

Újabb 95 halálos áldozata van a járványnak Magyarországon

A szenátus republikánus frakcióvezetője szerint is Trump provokálta ki a Capitolium ostromát

A szenátus republikánus frakcióvezetője szerint is Trump provokálta ki a Capitolium ostromát