szerző:
MTI
Tetszett a cikk?

Neofasisztának nevezte a magyar kormányt és Goebbels cselekedeteihez hasonlította Németh Zsolt előző napi kijelentéseit Ján Slota, a Szlovák Nemzeti Párt (SNS) elnöke, aki a TASR szlovák közszolgálati hírügynökségnek nyilatkozott szerdán.

A szlovákiai politikai paletta jobb szélén elhelyezkedő SNS szélsőséges kijelentéseiről ismert elnöke a külügyi államtitkárnak a Nemzet és nemzetpolitika címmel tartott keddi budapesti előadásán elhangzottakra reagált.

A szlovákiai parlamenti választásokkal összefüggésben Németh Zsolt, a Külügyminisztérium parlamenti államtitkára a Budapesti Corvinus Egyetemen Nemzet és nemzetpolitika címmel tartott előadásában kedden megjegyezte: a szlovákiai magyarság megmaradásának elengedhetetlen feltétele a magyar intézményrendszer, ezért a magyar kormány kívánatosnak tartja, hogy a Magyar Koalíció Pártja sikeresen szerepeljen.

"Amit megengedett magának (Németh Zsolt), azt a harmadik birodalom Goebbelséhez lehet hasonlítani, aki abszolút támogatását fejezte ki Henleinnek az egykori Csehszlovákia szudéta területein" - jelentette ki Slota. (Joseph Goebbels a náci Németország propagandaminisztere, a nácibarát Konrad Henlein a Csehszlovákiában élő szudétanémet szeparatisták vezetője volt.)

Hozzátette: Németh Zsolt cselekedete mementóként kellene, hogy megjelenjen minden szlovákiai politikai párt számára a "budapesti neofasiszta kormány agresszív beavatkozásaként".

Bugár Béla szerint közvetlenül beleavatkozik a szlovákiai parlamenti választásokba Németh Zsolt, amikor "azt tanácsolja, hogy az MKP-t válasszák". A Most-Híd szlovák-magyar párt elnöke ugyancsak a TASR szlovák közszolgálati hírügynökségnek nyilatkozott szerdán a külügyi államtitkár keddi előadása kapcsán.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Az ezredfordulós generációból sokan a koronavírus miatt lesznek autóvásárlók

Az ezredfordulós generációból sokan a koronavírus miatt lesznek autóvásárlók

Hazai pálya: Tényleg megéri csobbanni egyet a téli Balatonban? (videó)

Hazai pálya: Tényleg megéri csobbanni egyet a téli Balatonban? (videó)

Transznemű orvost választott Joe Biden egészségügyiminiszter-helyettesnek

Transznemű orvost választott Joe Biden egészségügyiminiszter-helyettesnek