szerző:
MTI
Tetszett a cikk?

Az ENSZ-főtitkárát nyugtalanítják a legújabb szíriai fejlemények, főként az, hogy a kormányerők nem tartják be teljesen a tűzszünetet.

Ban Ki Mun erről Brüsszelben beszélt vasárnap abból az alkalomból, hogy tárgyalásokat folytatott Elio Di Rupo belga miniszterelnökkel.

"Nagyon nyugtalanító, ami tegnap és ma történt. A szíriai kormány löveti Homsz városát és más helyeket, és tudomásunk van civil áldozatokról is. Fontos, nagyon-nagyon fontos, hogy a szíriai kormány mindent megtegyen a tűzszünetért" - mondta, és emlékeztetett rá, hogy az ENSZ-megfigyelők első csoportja már vasárnap este megérkezik Damaszkuszba, hétfőn pedig megkezdi a munkát.

A szíriai ellenzék szerint Homszban már három civil vesztette életét az erőszak miatt a fegyverszünet csütörtök reggeli hatályba lépése óta. Ban Ki Mun Iránról szólva azt mondta, hogy Teheránnak be kell bizonyítania atomprogramjának békés jellegét, mert ezt még nem tette meg.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

Az index.hu eddigi szerkesztősége lényegében megszűnt létezni, az ország elveszítette a legolvasottabb online felületét. Ez a független magyar sajtóra és a tájékozódás szabadságára mért eddigi legsúlyosabb csapások egyike. A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, hogy minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Gyanúsítotti kihallgatás is volt már a kamu doktorival lebukott intézményvezető ügyében

Gyanúsítotti kihallgatás is volt már a kamu doktorival lebukott intézményvezető ügyében

360 millió dollárt vesztett a legutóbbi negyedévben az Adidas, de nagyon optimisták

360 millió dollárt vesztett a legutóbbi negyedévben az Adidas, de nagyon optimisták

Elmarad idén a Kurultáj

Elmarad idén a Kurultáj