szerző:
MTI/AFP
Tetszett a cikk?

Hillary Clinton amerikai külügyminiszter szombatra virradóra Isztambulba érkezett, ahol a szíriai válságról fog tanácskozni - értesült az AFP hírügynökség.

Hillary Clinton tárgyalóasztalhoz ül Abdullah Gül államfővel és Recep Tayyip Erdogan miniszterelnökkel, akikkel a szíriai ellenzéknek nyújtandó támogatásról, a humanitárius segítségnyújtásról és az átmenet politikájáról fog tárgyalni.
Egy magas beosztású amerikai illetékes azt mondta, hogy Hillary Clinton elsősorban az ellenzéknek nyújtandó támogatás hatékonyságáról, másodsorban pedig a Törökországnak nyújtandó amerikai segítségről tárgyal, amelyre azért van szükség, hogy az ország a továbbiakban is be tudja fogadni a szíriai menekülteket. Végül szó lesz a szíriai átmenet tervéről, amely azon a szilárd meggyőződésen alapul, hogy az Aszad-rezsim napjai meg vannak számlálva - közölte a névtelenül nyilatkozó washingtoni illetékes.
Hillary Clinton hosszúra nyúlt, július 31-én Szenegálban kezdődött afrikai körútja után érkezett Törökországba.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
A Sony újabb szabadalma: banánból csinálnának kontrollert

A Sony újabb szabadalma: banánból csinálnának kontrollert

Buszháború Vásárhelyen: Márki-Zay politikai akcióról beszél

Buszháború Vásárhelyen: Márki-Zay politikai akcióról beszél

Nyolcéves kislány a koronavírus csehországi áldozata

Nyolcéves kislány a koronavírus csehországi áldozata