szerző:
MTI
Tetszett a cikk?

Az első hírekkel szemben nem támadták meg a belga miniszterelnököt pénteken Brüsszelben, inge pedig nem véres, hanem csak cseresznyés volt egy felé hajított gyümölcstortától.

Elio Di Rupót megtámadták, a ruhája pedig véres volt - közölte korábban szemtanúkra hivatkozva a la Derniere Heure nevű belga bulvárlap. Később a Le Soir belga napilap internetes oldala arról számolt be, hogy egy diák, aki feltehetően a megszorítások ellen tiltakozott, tortával akarta megdobni a miniszterelnököt, de célt tévesztett, és csak Elio Di Rupo ingét sikerült összekennie egy kevés gyümölccsel.

A baloldali belga kormányfő a honlapok tanúsága szerint éppen a felsőoktatási tanév megnyitójára igyekezett a Brüsszeli Szabad Egyetem épületébe, és nem sokkal azt követően, hogy az autójából kiszállt, a megszorítások ellen tiltakozó diákszervezetek mintegy negyven képviselőjével találta szemben magát.

Miközben velük társalgott, egy egyelőre azonosítatlan "merénylő" elkezdett a kormányfő irányába rohanni és egy gyümölcstortát próbált hozzávágni, de a Le Soir beszámolója szerint a sütemény éppen csak súrolta a kormányfőt, vérvörös foltot hagyva a ruháján. A la Derniere Heure, miután korrigálta első, tévesnek bizonyult, merényletről szóló híradását, azt írta, a miniszterelnök mosolyogva reagált a félresikerült tortatámadásra.

"A főétel előtt kóstolót kaptam a desszertből" - kommentálta a Le Soir szerint a történteket Di Rupo. A gyümölcstortás támadó elmenekült a helyszínről.

 

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!