szerző:
hvg.hu

A republikánusok egy jelentős része csak a bőrszíne miatt akar megszabadulni Obamától - mondta a republikánus Lawrence Wilkerson, egykori külügyi kabinetfőnök.

"A pártom sajnos azoknak az embereknek a bástyája, nem mindnek, de a legtöbbnek, akik a döntésüket a mai napig faji alapon hozzák meg" - ezeket Lawrence Wilkerson mondta, aki a Bush-éra alatt a Colin Powell külügyminiszter kabinetfőnöke volt. "Hadd legyek őszinte - mondta nyugalmazott ezredes az Ed Sullivan Showban - a pártom tele van rasszistákkal. És a valódi oknak, ami miatt a pártom egy jelentős része ki akarja szavazni Barack Obamát a Fehér Házból, semmi köze nincs az ő személyiségéhez, főparancsnoki és elnöki képességeihez, csak ahhoz, hogy milyen a bőrszíne. És ez megvetendő."

Wilkerson ezt arra reagálva nyilatkozta, hogy John Sununu republikánus politikus a CNN-nek kijelentette, hogy a szintén republikánus Colin Powell azért támogatja Obamát, mert mindketten feketék. Wilkerson szerint Sununu kijelentése szerencsétlen nyelvbotlás volt, ugyanakkor a republikánusok egy komoly problémájára mutatott rá.

Érdekesnek találta cikkünket?
Legyen HVG pártoló tag!

A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Tagjainknak heti exkluzív hírlevelet küldünk, rendezvényeket kínálunk, a könyveinkre és egyéb termékeinkre pedig komoly kedvezményt adunk. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! „Amikor annyira eluralkodik a mindennapi életünkön a virtualitás, üdítő igazi emberi kapcsolatokat építeni.”
K. Erna – Pártoló tag


„Régóta olvasom a HVG-t és cikkei között mindennap találok érdekfeszítőt!”
H. Szabolcs - Támogató
Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!