szerző:
MTI
Tetszett a cikk?

Egy alkalmat sem mulaszt el a nemrég elhunyt Hugo Chávez politikai örököse, Nicolás Maduro, a venezuelai szocializmus új zászlóhordozója, hogy kimutassa a néhai elnök iránti hűségét: 16 nap alatt 3456 alkalommal mondta ki a nevét.

Itt tart jelenleg az a számláló, amely azt méri, hogy Nicolás Maduro ideiglenes elnök hányszor ejti ki a március 5-én rákban elhunyt populista elnök nevét. A buszsofőrből lett politikus naponta több mint kétszázszor hozza szóba Chávezt és fejezi ki hűségét politikája iránt az április 14-re kiírt választások közeledtével.

"Hogy valódi-e a számlálónk? Igen. Annak szenteljük időnket, hogy követjük Maduró megszólalásait a rádióban és a tévében, hogy a lehető legpontosabbak legyenek a statisztikáink" - olvasható a Maduro mondja weblapon.

A honlap azt is figyelemmel kíséri, hogy Maduro hányszor ejti ki a comandante, azaz a parancsnok szót. Chávez követői ugyanis sokszor ezen a néven emlegették az egykor katonaként szolgáló elnököt.

A kezdeményezés nagy figyelmet keltett Venezuelában és azon kívül is, különösen azért, mert küszöbön áll az elnökválasztás. A venezuelai ellenzéknek jól jött egy ilyen portál, Chávez szenvedélyes hívei, akik még mindig zaklatottak az elnök halála miatt, viszont érzékenyek minden olyan dologra, amely esetleg gúnyolódás tárgyává teszi a comandante emlékét.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
500 millió LinkedIn-felhasználó adatát árulják a weben

500 millió LinkedIn-felhasználó adatát árulják a weben

A PDSZ megakadályozná az iskolák április 19-re tervezett újranyitását

A PDSZ megakadályozná az iskolák április 19-re tervezett újranyitását

L. Simon László múzeumi miniszteri biztos lesz

L. Simon László múzeumi miniszteri biztos lesz