szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Januártól a meleg tagokat is tárt karokkal várják az Amerikai Cserkészszövetségben. A határozatot egyesek áttörésként, mások elszomorító fejleményként értékelték.

Feloldották a tiltást, így az Amerikai Cserkészszövetségnek január elsejétől lehetnek homoszexuális tagjai is - írja a BBC. A melegségüket nyíltan vállaló felnőtt csapatvezetők esetében ugyanakkor érvényben marad a tilalom.

Az 1400 tagú nemzeti tanács több mint 60 százaléka döntött a szabályok lazítása mellett. Az így megszületett határozat elkeserítette azokat a konzervatív, vallásos csoportokat, amelyek támogatják a cserkészetet, a liberálisok ugyanakkor tarthatatlannak vélték ezt a fajta diszkriminációt.

Rich Ferraro melegjogi aktivista hatalmas áttörésnek nevezte a döntést, és biztos benne, hogy előbb-utóbb a meleg csapatvezetőket sem utasítják majd el.

Ezzel szemben Frank Page, a baptista gyülekezet vezetője nagyon szomorú, szerinte ugyanis a homoszaexualitás nem egyeztethető össze a cserkészek által képviselt értékekkel és normákkal.

Az Amerkai Cserkészszövetséget 1910-ben, a cserkészmozgalom részeként alapították. Ez az Amerikai Egyesült Államok legnagyobb ifjúsági szervezete: 2005 végén tagsága 2 938 698 fiatal és 1 146 130 felnőtt vezető volt.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Kínában rálicitáltak a 7-es BMW hatalmas hűtőrácsára is

Kínában rálicitáltak a 7-es BMW hatalmas hűtőrácsára is

Orbán Merkelnek: „Amit kérsz tőlem, Angela, az az öngyilkossággal egyenlő”

Orbán Merkelnek: „Amit kérsz tőlem, Angela, az az öngyilkossággal egyenlő”

Közös javaslatcsomagot dolgozott ki az ellenzék a nők elleni erőszak megszüntetésére

Közös javaslatcsomagot dolgozott ki az ellenzék a nők elleni erőszak megszüntetésére