szerző:
MTI
Tetszett a cikk?

Ferenc pápa szombaton előzetes bejelentés nélkül elhagyta a Vatikánt és a római Santa Maria Maggiore bazilikába ment, ahol a hétfőn kezdődő Rio de Janero-i katolikus ifjúsági világtalálkozóért imádkozott - közölte a Vatikán.

Az egyházfő szűk kísérettel, felvezető autók nélkül ment a Vatikántól negyed órára levő bazilikához. Pontosan úgy, ahogyan pápává választása másnapján, március 14-én is tette, amikor szintén bejelentés nélkül ment el imádkozni a Santa Maria Maggioréba.

Most a sekrestyébe vezető mellékbejáraton lépett be a bazilikába. Egyenesen abba a kápolnába ment, ahol március 14-én is imádkozott: a római nép védelmezőjének tartott Szűz Mária-ikonnál. A pápa fél óráig egyedül imádkozott. Az egyházfő kérésére látogatása ideje alatt nem zárták le a bazilikát a hívők előtt.

©

Ezt követően a pápa a főoltárhoz ment, ahol üdvözölte a meglepett hívőket és arra kérte őket imájukkal, bizalmukkal, megtérésükkel kísérjék útját a riói találkozón - számoltak be a bazilikában jelen levők. A Vatikán közleménye szerint Ferenc pápa a Santa Maria Maggiore bazilikában Szűz Mária oltalmát kérte a világ összes fiataljára.

Az egyházfő hétfőn délelőtt indul Rio de Janeiróba az ifjúsági találkozóra.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Koronavírus-fertőzésben meghalt a svéd drámaíró, Lars Norén

Koronavírus-fertőzésben meghalt a svéd drámaíró, Lars Norén

Megzavarhatja a pacemakert az iPhone 12

Megzavarhatja a pacemakert az iPhone 12

„Csak nagyon kevesen érezték azt, hogy tenniük kell valamit a zsidók érdekében”

„Csak nagyon kevesen érezték azt, hogy tenniük kell valamit a zsidók érdekében”