szerző:
MTI
Tetszett a cikk?

Hónapok óta keresték kiskorú sérelmére elkövetett szexuális bűncselekmény miatt azt az uruguayi férfit, aki vasárnap került elő négy hónapi éhezés után az Andok argentin részén. A chilei államügyészség hétfőn bejelentette, hogy Raúl Fernando Gomez Circunegui Chiléből menekült el, ahol nyolcéves unokaöccsével szemben elkövetett szexuális bűncselekmény miatt keresik.

A férfit a nyugat-argentin San Juan város kórházában ápolják. A város illetékes bírója kedden elrendelte előzetes letartóztatását, miután Chile Gomez kiadatását kérte – közölte a DyN hírügynökség. Uruguayban is megerősítette az Interpol, hogy az andoki vándor ellen nemzetközi elfogatóparancs van érvényben.

Gomez május 11-én indult útnak a chilei Petorcából. Családjával tudatta, hogy motorja lerobbant, ezért gyalog szeli át az Andokot. Arra kérte őket, hogy ha egy hét múlva nem érkezne meg az argentin oldalra, akkor jelentsék eltűnését. A család bejelentése csak június végén érkezett meg Argentínába. A keresés akkor eredménytelenül zárult.

Eközben július 17-én Chilében körözést adtak ki Gomez ellen, mivel a kijelölt időpontban nem jelent meg a bíróság előtt. Áprilisban feljelentették ugyanis szexuális bűncselekmény miatt, amelyet állítólag egyik sógornője gyermeke ellen követett el – közölte a Cooperativa argentin rádiócsatorna.

Raúl Fernando Gomez Circuneguit vasárnap találták meg véletlenül az Andokban egy háromezer méter magasságban lévő hegyi menedékházban. A férfi húsz kilót fogyott, erősen legyengült, látása a magaslati napfény miatt meggyengült. Elmondása szerint a menedékházban maradt élelmen, egereken, füvön élt, sőt, egyszer egy baglyot is elejtett.

Gomez az uruguayi Bella Unionban szerelőként dolgozott. A motor lerobbanása után gyalog vándorolt egy olyan út mentén, amelyet nyáron az Andok átszelésére használnak. A hóesés azonban betakarta az utat és a férfi északra tévedt. Az Andok hágóit a téli szezon idejére, április 30-tól lezárják.

A férfi a hegyi lakba érkezve feladta a vándorlást és már csak a csodára várt, amely végül vasárnap meg is érkezett.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Önjáró büfékocsi a streetfood jövője?

Önjáró büfékocsi a streetfood jövője?

Vidnyánszkyék érvénytelenítik az SZFE idei első félévét a friss kormányrendeletre hivatkozva

Vidnyánszkyék érvénytelenítik az SZFE idei első félévét a friss kormányrendeletre hivatkozva

Brit tanácsok karácsonyra járvány idején: Ne legyen se társasjáték, se közös éneklés

Brit tanácsok karácsonyra járvány idején: Ne legyen se társasjáték, se közös éneklés