szerző:
MTI
Tetszett a cikk?

Egy párizsi uniós konferencián tanácskozik a magyar miniszterelnök az európai fiatalok munkanélküliségéről. Előtte az Allegro Barbaro: Bartók Béla és a magyar modernizmus 1905-1920 című kiállítást tekinti meg.

Orbán Viktor kormányfő is részt vesz kedden azon a párizsi uniós konferencián, amelyen az európai fiatalok munkanélkülisége elleni küzdelemről egyeztet 24 EU-ország állam- és kormányfője, munkaügyi minisztere, valamint a legfőbb európai intézmények vezetői - közölte Havasi Bertalan, a Miniszterelnöki Sajtóiroda vezetője.

A tanácskozás Francois Hollande francia államfő elnökletével délután kezdődik, előtte Orbán Viktor megtekinti a párizsi Orsay Múzeumban az Allegro Barbaro: Bartók Béla és a magyar modernizmus 1905-1920 című kiállítást.

Francia-német közös kezdeményezésre először július 3-án Berlinben rendeztek hasonló jellegű, nagyszabású konferenciát a fiatalok munkahelyteremtése érdekében. Párizs és Berlin a keddi találkozón kívánja az eddig meghozott intézkedések első eredményeit értékelni.

Az Európai Unió a közelmúltban több intézkedésről is döntött a mintegy 6 millió európai fiatal munkanélküli támogatására, egyebek mellett 6 milliárd eurót (1800 milliárd forintot) biztosít munkahelyteremtésre, 13 országban a munkanélküliségtől leginkább sújtott régiókban.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Katamaránjával borult be a vízbe egy férfi Siófokon

Katamaránjával borult be a vízbe egy férfi Siófokon

A klímaváltozás miatt lehet több cápatámadás

A klímaváltozás miatt lehet több cápatámadás

Jövő péntektől árulják a jegyeket a válogatott novemberi meccseire

Jövő péntektől árulják a jegyeket a válogatott novemberi meccseire