szerző:
MTI
Tetszett a cikk?

"Folytatódni fognak a béketárgyalások Izraellel kilenc hónapon át a Washingtonnal kötött megállapodáshoz hűen, függetlenül attól, hogy mi történik közben" - mondta vasárnap Mahmúd Abbász palesztin elnök az AFP francia hírügynökségnek.

"Elköteleztük magunkat amellett, hogy kilenc hónapon át tárgyalunk tekintet nélkül arra, hogy mi történik mind ez idő alatt. Eltökéltek vagyunk, és végigtárgyaljuk a kilenc hónapot, utána pedig meghozzuk a megfelelő döntést" - mondta Abbász. A palesztin elnök hétfőn Francois Hollande francia elnökkel találkozik, aki előzőleg Izraelben tárgyalt.

Mahmúd Abbász kedden arra figyelmeztetett, hogy a béketárgyalások végét jelenti, ha Izrael nem vonja vissza azokat a pályázati felhívásokat, amelyek alapján további 20 ezer új lakást építene az 1967-ben megszállt Ciszjordániában.

Az ügy miatt az Egyesült Államok megdöbbenését fejezte ki, és magyarázatot követelt az izraeli kormánytól. Benjámin Netanjahu izraeli miniszterelnök néhány órával később elrendelte a pályázati felhívások visszavonását.

Abbász a béketárgyalások mellett kitért a Jasszer Arafat néhai palesztin elnök halála körüli kérdésekre, nevezetesen arra, hogy radioaktív anyaggal megmérgezték-e. Abbász kijelentette, hogy nemzetközi vizsgálatot követel az ügyben.

Arafat megmérgezését a néhai palesztin vezető exhumált földi maradványainak és személyes holmijainak vizsgálata alapján nem tartja kizártnak egy svájci labor.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Hétfőn már tárgyalnának a kormánnyal a magánegészségügyi szolgáltatók arról, hogyan tudnák segíteni a járvány elleni védekezést

Hétfőn már tárgyalnának a kormánnyal a magánegészségügyi szolgáltatók arról, hogyan tudnák segíteni a járvány elleni védekezést

Joan Laporta lett a Barcelona elnöke

Joan Laporta lett a Barcelona elnöke

Több kilométeres a dugó az M0-son

Több kilométeres a dugó az M0-son