szerző:
MTI
Tetszett a cikk?

Al-Kaida-tagokat ítéltek vasárnap börtönbüntetésre Jemenben, mert merényletet terveztek az ország elnöke, Abed Rabbo Manszúr Hádi ellen.

A nemzetközi terrorszervezethez tartozó kilenc vádlott kettő és tíz év közötti szabadságvesztést kapott. Az elnökön kívül katonatisztetekkel is végezni akartak és külföldiek elrablását tervezték.

A Hádi elleni merényletkísérlet során robbanószerkezetet telepítettek az út mellé, amelyen az elnök rendre hivatalába hajt, és a bombát távirányítással akarták működésbe hozni. A szerkezetet a biztonsági szolgálat még idejében felfedezte és hatástalanította.

Hádit 2012-ben választották Jemen elnökévé. Azóta több merényletet is megkíséreltek ellene.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

Az index.hu eddigi szerkesztősége lényegében megszűnt létezni, az ország elveszítette a legolvasottabb online felületét. Ez a független magyar sajtóra és a tájékozódás szabadságára mért eddigi legsúlyosabb csapások egyike. A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, hogy minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Augusztus közepére derülhet ki, mi a gond az M0-ás hídjával

Augusztus közepére derülhet ki, mi a gond az M0-ás hídjával

Figyelje az e-mailjeit, önnek is küldhet egy fontos levelet a Google

Figyelje az e-mailjeit, önnek is küldhet egy fontos levelet a Google

Úgy tűnik, a több Balaton többe is kerül, mint az Adria

Úgy tűnik, a több Balaton többe is kerül, mint az Adria