szerző:
MTI
Tetszett a cikk?

Ukrajna "technikai okokból" csak pénteken kapja meg az Oroszország által korábban beígért pénzügyi támogatás második részletét, Moszkva ezúttal 2 milliárd dollár értékben fog eurókötvényt vásárolni - vált ismertté szerdán ukrán kormányzati forrásokból.

Az orosz pénzügyminiszter hétfőn azt mondta, hogy Moszkva még a héten felújítja az államkötvények vásárlását, ukrán illetékesek pedig korábban arra számítottak, hogy a kötvények ellenértéke már szerdán megérkezik. "Technikai okokból elhalasztották az ügyletet, pénteken számítunk a pénzre" - mondta egy neve elhallgatását kérő ukrán tisztségviselő.

Ukrajna december 17-én kötött pénzügyi támogatási megállapodást Oroszországgal, amelynek alapján Moszkva 15 milliárd dollár értékben vásárol ukrán kötvényeket, emellett legalább 4 milliárd dollár éves megtakarítást eredményező engedményt ad az Ukrajnába exportált orosz földgáz árából.

Alig egy héttel később, december 23-án jelentették be, hogy az orosz kormány 3 milliárd dollárnyi ukrán eurókötvényt vásárolt. Ukrajnának az idén nagyjából 8 milliárd dollárnyi külső adósságot kell visszafizetnie.

A kijevi eseményekről itt olvashatja percről percre tudósításunkat!

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Húszmilliárdnyi állami reklámpénz landolhatott tavaly a TV2-nél

Húszmilliárdnyi állami reklámpénz landolhatott tavaly a TV2-nél

210-zel száguldó SUV-t kaptak el a rendőrök

210-zel száguldó SUV-t kaptak el a rendőrök

Otthagyta a DK-t két óbudai politikusa

Otthagyta a DK-t két óbudai politikusa