szerző:
MTI
Tetszett a cikk?

A kínai kormány korrupcióellenes harcának részeként tilos mostantól a nyilvános szórakozóhelyek látogatása a dél-kínai Kuangcsou hivatalnokainak. Nem mehetnek éjjeli klubokba, diszkókba, zenés bárokba.

A kuangcsoui városi fegyelmi ellenőrző bizottságának közleményében a lakosságot a szabályszegők lebuktatására, levélbeli, internetes vagy telefonos bejelentésekre bátorítják, és a vétkezők szigorú büntetését ígérik.

A szabályozás a kínai kormány 2012 végén meghirdetett átfogó országos korrupcióellenes harcának, és egy tízpontos tiltólistának is része. Utóbbin szerepel a kenőpénzek elfogadása, a közpénzek indokolatlan költése és a személyes luxuskiadások is.

A kampány részeként szerdán egy másik dél-kínai város, Lejsan szintén új rendelkezést vezetett be: itt a hivatalnokoknak a madzsong játékot tiltották meg, mert az indoklás szerint az a szerencsejáték egy formája.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Két hullámban alakulhattak ki a Naprendszer bolygói

Két hullámban alakulhattak ki a Naprendszer bolygói

Az államé lesz a szombathelyi stadiont működtető cég

Az államé lesz a szombathelyi stadiont működtető cég

Napokig várta a kórház előtt a gazdáját egy kutya Törökországban

Napokig várta a kórház előtt a gazdáját egy kutya Törökországban