Főzőverseny Észak-Korában: kinek megy jobban a kutyahús?

Koreában hagyományos nyári étel a kutyahús, idén főzőversenyt is tartanak Észak-Koreában.

  • MTI MTI
Főzőverseny Észak-Korában: kinek megy jobban a kutyahús?

Észak-Korea neves éttermeinek séfjei mérhették össze kulináris tudásukat Phenjanban, ahol kutyahúsfőző versenyt rendeztek csütörtökön.

A Koreai-félszigeten régre visszanyúló hagyománya van a kutyahús fogyasztásának a nyári kánikula tetőpontján. Észak-Koreában a kutyahúst tan kogi, azaz "édes hús" néven ismerik, és a helyiek nagy tiszteletben tartják mint energianövelő ételt.

A megmérettetésen olyan intézmények szakácsai vettek részt, mint a híres phenjani Tan Kogi Étterem vagy az ötcsillagos Koryo Hotel. A felszolgált ételek között megtalálhatóak voltak a kutyahúsból készült pörköltek, a párolt borda és a hideg inas hús is.

Észak-Korea korábban bejelentette, hogy ezt az évet az "étel- és italkultúra fejlesztésére" szánja, a kezdeményezés részeként pedig főzőversenyeket rendeznek a hagyományos koreai konyhaművészet olyan remekei számára, mint a kimcshi és a makkolliként is ismert rizsbor.

Titokban kipróbálta a sóskúti akkufeldolgozót az Andrada: ömlött a fekete por

Titokban kipróbálta a sóskúti akkufeldolgozót az Andrada: ömlött a fekete por

Bár hivatalos próbaüzemről szó sem lehetett a szlovén Andrada akkuhulladék-hasznosító üzemében, a sóskúti telephelyen már tavaly nyáron bekapcsolták teszt jelleggel a nagy nehézségek árán összeszerelt gépsort. A birtokunkba került fotók és videók, valamint belső források elmondása alapján a próba eredménye totálisan eltér attól, mint amit a cég kezdettől ígér: a zárt és tiszta rendszer helyett ömlött a grafitot tartalmazó por az üzem gépeiből.