szerző:
MTI

Több mint 50 vadőrt öltek meg munka közben az elmúlt évben világszerte a Természetvédelmi Világalap (WWF) adatai szerint.

A minden évben július 31-én tartott vadőrök világnapja (World Ranger Day) alkalmából a WWF hétfőn tette közzé legfrissebb adatait, amelyek szerint az elmúlt 12 hónapban 52 vadőr esett orvvadászok áldozatául, közülük 33 Ázsiában, amivel a kontinens a legveszélyesebbnek számít a világon.

A szervezet felméréséből kiderült az is, hogy a vadon élő tigriseknek még otthont adó 12 ország vadőreinek 93 százaléka már került életveszélyes helyzetbe munkája során. Az orvvadászat manapság szorosan összefonódik a nemzetközi szervezett bűnözéssel, emiatt egyre gyakoribbak a természetvédelmi területeken elkövetett erőszakos bűncselekmények.

"A vadorzás Ázsiában egyre kritikusabb. A természetvédelem hőseinek feltétlenül jobb felszerelésre és komolyabb kiképzésre van szükségük" – mondta Rohit Singh, a WWF munkatársa.

A szervezet közlése szerint az ENSZ közgyűlése múlt héten határozatot fogadott el, amelyben a világ valamennyi, 193 országa elkötelezi magát amellett, hogy határozottan és közösen fellép a vadorzás és az illegális vadkereskedelem példátlan elharapódzása ellen.

Érdekesnek találta cikkünket?
Legyen HVG pártoló tag!

A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Tagjainknak heti exkluzív hírlevelet küldünk, rendezvényeket kínálunk, a könyveinkre és egyéb termékeinkre pedig komoly kedvezményt adunk. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! „Amikor annyira eluralkodik a mindennapi életünkön a virtualitás, üdítő igazi emberi kapcsolatokat építeni.”
K. Erna – Pártoló tag


„Régóta olvasom a HVG-t és cikkei között mindennap találok érdekfeszítőt!”
H. Szabolcs - Támogató
Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!