szerző:
MTI
Tetszett a cikk?

Az izraeli biztonsági szolgálat emberei lelőttek szerda este Jeruzsálemben egy izraeli zsidó férfit, mert terroristának hitték – közölte a rendőrség.

A The Jerusalem Post című napilap – a rendőrségre hivatkozva – internetes oldalán azt írta, hogy a biztonsági erők két tagja fel akart szállni egy buszra, de ekkor egy leszálló férfi felszólította őket, hogy igazolják magukat. A biztonságiak gyanúsnak vélték a viselkedését, ezért őt szólították fel, hogy igazolja magát. A férfi ekkor ütlegelni kezdte őket, és megpróbálta elvenni egyikük fegyverét. Tartva attól, hogy terroristával van dolguk, a biztonságiak lelőtték. Később derült ki róla, hogy izraeli zsidó volt.

Szeptember közepén erőszakhullám kezdődött Izraelben napi rendszerességgel ismétlődő, gyakran halálos kimenetelű erőszakos palesztin tüntetésekkel, valamint sorozatos késeléses merényletekkel. Az erőszakhullámot többen "harmadik intifádaként" (palesztin felkelésként) emlegetik.

A támadások kiváltó oka a palesztin médiában lábra kapott híresztelés volt, hogy az izraeli kormány megpróbálja megváltoztatni a status quót Jeruzsálem óvárosában, a Mecsetek terén, bár ezt az izraeli vezetés számos alkalommal cáfolta. Az arabok által Haram as-Sarífnak hívott Mecsetek tere az iszlám harmadik legszentebb helye, és egyben a zsidók legszentebb helye is, amelyet ők Templomhegynek neveznek.

A The Jerusalem Post azt írta, hogy szerdán öt izraeli katona és egy rendőr sebesült meg öt ciszjordániai terrorcselekményben.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Csernus Imre: Mikor térhet vissza minden az eredeti kerékvágásba? Soha!

Csernus Imre: Mikor térhet vissza minden az eredeti kerékvágásba? Soha!

Elengedték az infarktusa miatt rossz helyen parkoló nő bírságát

Elengedték az infarktusa miatt rossz helyen parkoló nő bírságát

Az álnéven élő magyar betörőkirály ékszereit vásárolta a bécsi elit – Magyar svindlerek, 2. rész

Az álnéven élő magyar betörőkirály ékszereit vásárolta a bécsi elit – Magyar svindlerek, 2. rész