szerző:
hvg.hu

Nagyon kiakadtak a szülők az amerikai iskola ötletén.

Felháborodott szülők csaptak nagy balhét egy amerikai iskolában, mert a gyerekeik azt a feladatot kapták, hogy rajzoljanak rabszolgavásárt ábrázoló képeket – adja hírül a BBC. Az igazgató ugyan elnézést kért az eset miatt, a New Jersey államban lévő iskola azonban heves kritika alatt van.

A tanintézmény azzal védekezik, hogy a tanulóknak a történelem sötétebb korszakairól is tanulniuk kell, de elismeri, hogy hiba volt minden magyarázat nélkül kitenni a tablókat az iskola falaira.

A rajzok között például van egy, amelyen egy 12 éves, Anne nevű gyerek látható mint „rendelkezésre álló rabszolga”, akiből „jó kis szolgálólány” lehet.

Érdekesnek találta cikkünket?
Legyen HVG pártoló tag!

A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Tagjainknak heti exkluzív hírlevelet küldünk, rendezvényeket kínálunk, a könyveinkre és egyéb termékeinkre pedig komoly kedvezményt adunk. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! „Amikor annyira eluralkodik a mindennapi életünkön a virtualitás, üdítő igazi emberi kapcsolatokat építeni.”
K. Erna – Pártoló tag


„Régóta olvasom a HVG-t és cikkei között mindennap találok érdekfeszítőt!”
H. Szabolcs - Támogató
Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!