szerző:
hvg.hu
Értékelje a cikket:
Köszönjük!

Ilham Alijev azeri elnök telefonon gratulált Erdogan török államfőnek az alkotmánymódosításról rendezett (az elnök jogkörét jelentősen kiszélesítő, gyakorlatilag számára teljhatalmat biztosító) népszavazáson elért sikerért.

A lakosság többsége az alkotmánymódosításra szavazott, ami azt jelenti, hogy Erdogan elnök politikája a nép nagy támogatását élvezi- idézi az orosz Interfax hírügynökség az azeri elnöki hivatal közleményét. (A "nagy támogatás" az előzetes eredmények szerint 51,36 %  48,64% ellenében, de erről a közleményben nem esik szó). Arról viszont igen, hogy Erdogan hálásan megköszönte a figyelmet és a gratulációt azeri kollégájának.

A közlemény arra is kitér, hogy a két vezető meggyőződése szerint "az országaik közötti együttműködés a jövőben is minden területen erősödni fog".

De ki is az az Ilham Alijev és milyen kapcsolatokat ápol Magyarországgal, illetve Orbán Viktor kormányfővel? Erről a hvg.hu korábbi cikkében olvashatnak.

Érdekesnek találta cikkünket?
Legyen HVG pártoló tag!

A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Tagjainknak heti exkluzív hírlevelet küldünk, rendezvényeket kínálunk, a könyveinkre és egyéb termékeinkre pedig komoly kedvezményt adunk. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! „Amikor annyira eluralkodik a mindennapi életünkön a virtualitás, üdítő igazi emberi kapcsolatokat építeni.”
K. Erna – Pártoló tag


„Régóta olvasom a HVG-t és cikkei között mindennap találok érdekfeszítőt!”
H. Szabolcs - Támogató
Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!