szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

A kotrógép nem bírt el a náci szimbólummal, a markológép viszont gyorsan végzett azzal.

Egy hamburgi sportpálya bővítése közben került elő nemrég a földbe temetett horogkereszt. A négyszer négy méteres náci szimbólumot egy kotrógép földmunka közben. A felszín alatt fél méterre megbúvó horogkereszt olyan nagy volt a kotrógép nem tudta megmozdítani.

A helyiek úgy tudják, hogy azon a helyen valamikor náci emlékmű állt, amelyet évtizedekkel ezelőtt leromboltak. A műemlékvédelmi hivatalt értesítették, de az önkormányzat már jelezte, hogy a horogkeresztet a lehető leghamarabb el kell távolítani.

Ez most meg is történt, az Abendblatt TV pénteki videóján jól látható, hogy egy markolóval darabokra szedték a horogkeresztet. Egyes darabjait magasra emelték, majd a földre ejtették, így "aprították".

A videót az Index fedezte fel.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!