szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Hazugságokról és hamis állításokról ír hivatalos Twitter-oldalán az USA elnöke. A könyv éjféli debütálásakor rengetegen álltak sorba Washingtonban.

Alaposan kikelt magából Donald Trump az elnökségéről és fehér házbeli életéről szóló botránykönyv miatt, amely az olyan könnyed témákon túl is, hogy például miért fogyaszt csak hamburgert, egészen durva állításokat is megfogalmaz az USA elnökével szemben.

A több mint 200 interjú alapján íródott anyag Michael Wolff gondozásában készült, aki hónapokat töltött a Fehér Házban, hogy megfelelő információhoz jusson majdani, Fire and Fury: Inside the Trump White House címmel jegyzett könyvéhez. Trump ügyvédjei a még készülőben lévő könyv megjelenését több alkalommal is próbálták megakadályozni, ám sikertelenül.

Vélhetően ez is közrejátszhatott abban, hogy a megjelenést követően Trump saját Twitter-oldalán kezdett őrjöngésbe, ahol hazugságnak, hamis állításokkal és olyan adatokkal tűzdelt irománynak nevezte Wolff művét, amelyek szerinte nem léteznek, a szerzőt pedig néhány keresetlen szóval minősítette.

Elég csak megnézni ennek a fickónak a múltját, abból is látni, mi történt vele, akárcsak Steve-vel

– írta az elnök, aki feltehetően egykori tanácsadójára, az általa ejtett Steve Bannonra gondolt. Bannon a könyvben árulónak nevezi Trump fiát, ugyanis szerinte az oroszokkal való találkozással hazaárulást követett el az ifjabbik Trump. A vádakra az elnök úgy reagált, hogy a kirúgott tanácsadó egyszerűen elvesztette az eszét.

A könyv éjféli megjelenése rengeteg érdeklődőt vonzott, a BBC forgatott is az egyik helyi könyvesboltban zajló árusításról. Az egyik vásárló azt mondta, a mű szerinte elsősorban azért érdekes, mert kevéssé ismert részleteket is megtudhat belőle.

A könyv írója, Wolff interjút adott az NBC-nek a megjelenés apropóján, melyben azt mondta, a Trumpnak dolgozó személyzetből többen is úgy jellemezték neki az elnököt, mintha egy gyerek rohangálna a Fehér Házban. Nem olvas, senkire sem hallgat, csak saját maga érdekli – summázta a személyzettől kapott információk alapján Wolff.

A könyvben számos érdekességről és jónéhány kellemetlenségről is szó esik, ezeket itt gyűjtöttük össze.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Tordai Bence szerint Varga Mihály mellbe lökte, amikor ő megkérte, hogy csatlakozzon a kezdeményezésükhöz

Tordai Bence szerint Varga Mihály mellbe lökte, amikor ő megkérte, hogy csatlakozzon a kezdeményezésükhöz

Zamárdi oltási igazolványhoz kötné a részvételt a Balaton Soundon

Zamárdi oltási igazolványhoz kötné a részvételt a Balaton Soundon

Mesterséges Intelligencia az üzlet szolgálatában: két magyar egyetemen is speciális képzés indul

Mesterséges Intelligencia az üzlet szolgálatában: két magyar egyetemen is speciális képzés indul