szerző:
MTI
Tetszett a cikk?

A német belügyminiszter lényegében azt mondta: készek felhagyni a menekültek kvóta szerinti elosztásáról szóló vitával.

Annak érdekében, hogy előrelépést tudjunk elérni az EU menekültügyi rendszerének tervezett reformjával kapcsolatban, célszerű elsősorban a többi kérdésre összpontosítani – fogalmazott a német belügyminiszter csütörtökön, egy Szófiában zajló tanácskozáson a Die Welt című német lap beszámolója szerint.

Thomas de Maizière hozzátette, a kvótarendszer helyett szerinte fontosabb lenne, ha a menekültügyi eljárás szabályairól és a menedékkérők befogadásának feltételeiről tárgyalnának.

Arra a kérdésre, hogy a berlini vezetés hajlandó lenne-e akár egy újabb nagy menekülthullám esetén is eltekinteni a menekültek kvóták szerinti elosztásáról, a politikus nem válaszolt egyértelműen. Úgy fogalmazott: "erről majd a tárgyalások végén döntenek".

A Die Welt felidézte, hogy a menekültkvótáról szóló vita 2016 óta tart, Lengyelország, Csehország és Magyarország nem hajlandók átvenni menekülteket Olaszországtól és Görögországtól, annak ellenére, hogy erről korábban közös döntés született az Európai Bizottságban. A döntés elutasítása miatt Magyarország ellen is kötelezettségszegési eljárást indított korábban a brüsszeli testület.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
hvg.hu Itthon

Nem reklámozta, de lakásokkal segíti a kormány a menekülteket

Nemcsak az 1291 menekült tavalyi befogadását – amiről Altusz Kristóf Times of Maltának adott interjújából értesült a magyar közvélemény –, hanem azt sem közölte a kormány, hogy 2016 augusztusában lakhatási programot is indítottak menekültek számára – írja a Magyar Nemzet.

Kötelezően állami kórházba vezényelhetik a magánintézmények dolgozóit

Kötelezően állami kórházba vezényelhetik a magánintézmények dolgozóit

Újra 365 felett az euró árfolyama

Újra 365 felett az euró árfolyama

Az önkormányzatok sem tudják, nyitva maradnak-e a bölcsődék

Az önkormányzatok sem tudják, nyitva maradnak-e a bölcsődék