szerző:
hvg.hu

Egy éve szedi áldozatait, most levetették a boltok polcairól.

Az eddigi legsúlyosabb párizsimérgezés sújtotta Dél-Afrikát, ahol a listeriabaktériummal fertőzött felvágott csaknem ezer regisztrált megbetegedést okozott – írja a BBC. A betegek közül 180 nem élte túl a hasmenéssel, lázzal és hányással járó fertőzést. A legveszélyeztetettebbek az idősek és a gyerekek, illetve a legyengült immunrendszerű személyek. Az egészségügyi miniszter különösen a terhes nőket kérte, hogy kerüljék a felvágottakat.

A lakosságot arra is kérik, hogy fertőtlenítsék a hűtőszekrényüket, ha abban párizsit tartottak.

A hatóságok minden hasonló húsipari termék mellőzését kérik a lakosságtól. A szupermarketeket kötelezték, hogy vegyék le a polcról a párizsit és társait, továbbá a bacont.

A fertőzések több mint egy éve felbukkantak már, de csak most sikerült azonosítani a forrást.

Érdekesnek találta cikkünket?
Legyen HVG pártoló tag!

A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Tagjainknak heti exkluzív hírlevelet küldünk, rendezvényeket kínálunk, a könyveinkre és egyéb termékeinkre pedig komoly kedvezményt adunk. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! „Amikor annyira eluralkodik a mindennapi életünkön a virtualitás, üdítő igazi emberi kapcsolatokat építeni.”
K. Erna – Pártoló tag


„Régóta olvasom a HVG-t és cikkei között mindennap találok érdekfeszítőt!”
H. Szabolcs - Támogató
Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!