szerző:
hvg.hu

Felfüggesztették az óriáspandák megtermékenyítését célzó programot az edinburghi állatkertben, mert az utóbbi években kudarc kudarcot követett. Az állatvédők örülnek.

Tian Tiant és Yang Guangot békén hagyják az idén az edinburghi állatkertben: miután öt évig nem sikerült megtermékenyíteni Tian Tiant – még mesterséges úton sem – az intézet vezetői úgy döntöttek, felfüggesztik a szaporítási programot.


A közlemény szerint a szakemberek elemezni akarják a kudarc okait, s közben át is alakítják majd a 2011-ben Kínából érkezett pandák környezetét, hátha a párt a nem megfelelő berendezés zavarja a nyugodt együttlétben. „Nagyon bízunk abban, hogy Tian Tiannak végül lesz kölyke, de még ha nem is így történik, az állatkertben gyűjtött tapasztalatok sokat segítenek az állatfaj megmentésében” – mondta újságíróknak az állatkert szóvivője. Korábbi hírek szerint tavaly sokáig azt hitték a gondozók, hogy sikeres volt a z utolsó mesterséges megtermékenyítés, ám végül kiderült, Tian Tiannak nem lesz kölyke.


„Örömmel halljuk, hogy felfüggesztették a szaporítási kísérleteket, s hogy az idén a pandákat nem vetik alá a komoly beavatkozást jelentő mesterséges megtermékenyítési procedúrának. Ellenezzük a fogságban élő vadállatok szaporítását, mert az így születő utódok sohasem kerülnek vissza természetes közegükbe, így nem járulnak hozzá a fajmentéshez” – közölték a OneKind nevű állatvédő szervezet vezetői. Hozzátették, bíznak abban, hogy az állatkerti környezet átalakítása után sem újítják majd fel a kísérleteket.

Érdekesnek találta cikkünket?
Legyen HVG pártoló tag!

A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Tagjainknak heti exkluzív hírlevelet küldünk, rendezvényeket kínálunk, a könyveinkre és egyéb termékeinkre pedig komoly kedvezményt adunk. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! „Amikor annyira eluralkodik a mindennapi életünkön a virtualitás, üdítő igazi emberi kapcsolatokat építeni.”
K. Erna – Pártoló tag


„Régóta olvasom a HVG-t és cikkei között mindennap találok érdekfeszítőt!”
H. Szabolcs - Támogató
Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
Baleset az Ajtósi Dürer soron

Baleset az Ajtósi Dürer soron

Hatos lottó: Dan Brown-regénybe illő számokat húztak

Hatos lottó: Dan Brown-regénybe illő számokat húztak

Önsorsrontó keretek - Bajnai Gordon 7 pontos elemzése a gazdaságról

Önsorsrontó keretek - Bajnai Gordon 7 pontos elemzése a gazdaságról

A végén még lehet, hogy sikerül megfékezni az álhíreket a Facebookon

A végén még lehet, hogy sikerül megfékezni az álhíreket a Facebookon

Demeter: ha Kósa át akar világítani, Orbánról se feledkezzen meg

Demeter: ha Kósa át akar világítani, Orbánról se feledkezzen meg

"Nem hiszek abban, hogy kamaszokat már késő nevelni"

"Nem hiszek abban, hogy kamaszokat már késő nevelni"