szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

A koppenhágai bíróság szerint Peter Madsen bűnös Kim Wall meggyilkolásában.

A vád szerint a dán feltaláló előre eltervezte, hogy megöli a 30 éves Kim Wallt: megfojtja vagy elvágja a torkát. Az újságíró, aki többek között a The Guardianben is publikált, riportot készíteni érkezett a férfi saját építésű tengeralattjárójára tavaly augusztusban. Az ügyészség szerint Madsen beteges szexuális fantáziái kiélése céljából kínozta és gyilkolta meg az újságírónőt.

A nő testrészei később a tengerből kerültek elő.

A bíróság úgy ítélte meg, hogy Madsen végzett a nővel, a holttestet pedig azért darabolta fel, hogy eltüntesse a bizonyítékokat. A férfi többször megváltoztatta a vallomását, de amellett kitartott, hogy Wall balesetet szenvedett a fedélzeten. Ez a bíróság szerint nem hihető magyarázat, főleg nem annak fényében, hogy mit tett az újságíró holttestével.

A bíróság szerint Madsen különös kegyetlenséggel követte el a gyilkosságot.

A helyszínről tudósító újságíró, Julie Thomsen szerint Madsen az ítélethirdetés alatt végig nyugodtan ült ügyvédje mellett, az arcán nem mutatkozott érzelem. A verdikt kihirdetése után képviselője bejelentette, hogy fellebbeznek a döntés ellen.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Belga csokoládékészítő-mester lett a világ legjobb cukrásza

Belga csokoládékészítő-mester lett a világ legjobb cukrásza

Merkel: Karácsonyra összeomolhat az intenzív ellátás Németországban

Merkel: Karácsonyra összeomolhat az intenzív ellátás Németországban

Tovább mélyül a török–francia vita – Erdogan most már perel

Tovább mélyül a török–francia vita – Erdogan most már perel