Igazán otromba reklámkampánnyal állt elő a Burger King Oroszországban.

Focinyár 2018
Van-e ennél nagyobb sportesemény a világon? Egyesek szerint az olimpia az, mások állítják, a labdarúgó világbajnokság a csúcs. Most, közvetlenül a döntő után, annak hatása alatt, utóbbiakkal értünk egyet. Ezen az oldalon felidézheti a pillanatokat, amelyek ezt igazolják.
Friss cikkek a témában
A Burger King amerikai gyorsétteremlánc oroszországi leányvállalata bocsánatot kért azt követően, hogy a cég 3 millió rubeles jutalmat és életfogytiglan tartó ingyen hamburgert ígért azoknak az orosz nőknek, akiket teherbe ejt a labdarúgó világbajnokságon játszó sztárok egyike.
„Azok a nők, akik megszerzik a legjobb labdarúgó géneket, elősegítik az orosz válogatott jövőbeli sikereit” – indokolta a kampányt a Burger King. A reklám azonban nagyon gyorsan kicsapta a biztosítékot, a cég végül az országos felháborodás miatt visszavonta a kampányt. „A reklám tökéletesen megmutatja, miként gondolkoznak társadalmunkban a nőkről” – írta az egyik nővédelmi szervezet.

 

Érdekesnek találta cikkünket?
Legyen HVG pártoló tag!

A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Tagjainknak heti exkluzív hírlevelet küldünk, rendezvényeket kínálunk, a könyveinkre és egyéb termékeinkre pedig komoly kedvezményt adunk. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! „Amikor annyira eluralkodik a mindennapi életünkön a virtualitás, üdítő igazi emberi kapcsolatokat építeni.”
K. Erna – Pártoló tag


„Régóta olvasom a HVG-t és cikkei között mindennap találok érdekfeszítőt!”
H. Szabolcs - Támogató
Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!