szerző:
hvg.hu

Komoly átalakulásokon ment át Sztanyiszlav Csercseszov orosz szövetségi kapitány hatalmas szentpétervári arcképe, s a változtatások pontosan tükrözték a szbornaja teljesítményét.

Focinyár 2018
Van-e ennél nagyobb sportesemény a világon? Egyesek szerint az olimpia az, mások állítják, a labdarúgó világbajnokság a csúcs. Most, közvetlenül a döntő után, annak hatása alatt, utóbbiakkal értünk egyet. Ezen az oldalon felidézheti a pillanatokat, amelyek ezt igazolják.
Friss cikkek a témában

Az „északi főváros” egyik központi utcájában festett faliképen először tisztelgés közben örökítették meg az alkotók a bajuszos edzőt: a kapitány akkor tartotta így a kezét, amikor megköszönte hogy fiai a vébé nyitómérkőzésén lelépték Szaúd-Arábia csapatát.

Amikor a válogatott a várakozások ellenére továbbjutott a csoportkörből úgy festették át a képet, hogy Csercseszov egy L-betűt formázott az ujjaival, ami arra utalhatott, hogy a legalacsonyabb FIFA-ranggal is sikerült a korábban lehetetlennek tűnő feladat teljesítése.

Ám a csoda véget ért, a szbornaját kiverték a horvátok, s ekkor jött a legújabb változtatás: Csercseszov mutatóujját levágták a vandálok, állítólag azért, mert Szentpéterváron a Zenit a legnépszerűbb focicsapat, s a korábban mutatott L-betű arra is utalhatott, hogy Csercseszov sokáig a varsói Legiánál volt edző, ez pedig sértette a Zenit-drukkerek érzékenységét.  

 

Érdekesnek találta cikkünket?
Legyen HVG pártoló tag!

A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Tagjainknak heti exkluzív hírlevelet küldünk, rendezvényeket kínálunk, a könyveinkre és egyéb termékeinkre pedig komoly kedvezményt adunk. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! „Amikor annyira eluralkodik a mindennapi életünkön a virtualitás, üdítő igazi emberi kapcsolatokat építeni.”
K. Erna – Pártoló tag


„Régóta olvasom a HVG-t és cikkei között mindennap találok érdekfeszítőt!”
H. Szabolcs - Támogató
Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!