szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Minden korábbinál hevesebb szópárbaj tört ki Tayyip Erdogan és Benjamin Netanjahu között, miután a zsidó nemzetállamról szóló törvény miatt a török elnök Hitlerhez hasonlította az izraeli miniszterelnököt.

Erdogan az után szólalt meg, hogy Izraelben elfogadták azt a törvényt, melynek értelmében Izraelben csak a zsidó népnek van önrendelkezési joga.
„Ez a lépés kétséget kizáróan megmutatja, hogy Izrael a világ legcionistább, legfasisztább és legrasszistább országa. Nincs különbség Hitler árjanép-mániája, s a között, hogy Izraelt kizárólag a zsidó nép hazájának minősítik. A világot szörnyű katasztrófába sodró hitleri szellem újjáéled néhány izraeli vezetőben”
Netanjahu nem késlekedett a válasszal, s közölte: Erdogan országlása alatt Törökország sötét diktatúrává változott, míg Izraelben változatlanul  érvényesül a törvény előtti és utáni egyenlőség.
„Erdogan halomra gyilkolja a szíreket és a kurdokat, és saját állampolgárai tízezreit börtönzi be”
– áll a kormányfői közleményben.
A török-izraeli viszony hosszú ideje feszült, Ankara májusban ki is utasította az izraeli nagykövetet, miután Gázába több palesztin tiltakozó halt meg az izraeli hatóságokkal kitört összecsapásokban.
Az elmúlt hetekben Orbán Viktor mindkét politikussal találkozott, ezt megörökíti az a vakációs visszaszámlálós játék is, amely a magyar miniszterelnök Facebook-oldalán található.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Pénteken megdőlhet a napi melegrekord, vasárnap már havazhat

Pénteken megdőlhet a napi melegrekord, vasárnap már havazhat

Index: Egymillió orosz vakcinát vehet Magyarország

Index: Egymillió orosz vakcinát vehet Magyarország

Bukarest hétfőtől újranyit

Bukarest hétfőtől újranyit