szerző:
hvg.hu

Az Európai Parlament néppárti és konzervatív tagjai egyöntetűen a Sargentini-jelentés ellen szavaztak. Nem azért, mert úgy vélik, Magyarországon minden rendben van a jogállamisággal.

„Kislétszámú delegációnk a jelentés ellen szavazott. Magyarország szomszédos állam, és mi jószomszédi kapcsolatokat szeretnénk Budapesttel. Az viszont mindenképpen figyelemre méltó, hogy most az EP foglalkozik ilyen ügyekkel, múltkor, Lengyelország ügyében ugyanis az Európai Bizottság kezdeményezte a hetes cikkely szerinti eljárás megindítását” – mondta újságíróknak Dubravka Suica, a kormányzó Horvát Demokratikus Közösség (HDZ) EP-képviselője. Az Európai Néppártban helyet foglaló HDZ-t képviselő politikus hozzátette: azt szeretné, ha minél előbb lezárulnának a Magyarország elleni európai bírósági ügyek is.

A Sargentini-jelentésről szólva közölte: a dokumentum érdekes, s azt többféleképpen lehet értékelni. Az viszont baj, hogy a jelentés megosztotta az Európai Néppártot. „Szeretném, ha minél előbb helyreállna az egység. Nem hiszem viszont, hogy drámai lenne a helyzet, tiszteletben kell tartani a véleménykülönbségeket, ez a demokrácia” – magyarázta a Jutarnji List című horvát napilap szerint Suica.

A Sargentini-jelentés körül kirobbant botrányról itt olvashatnak további részleteket.

Érdekesnek találta cikkünket?
Legyen HVG pártoló tag!

A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Tagjainknak heti exkluzív hírlevelet küldünk, rendezvényeket kínálunk, a könyveinkre és egyéb termékeinkre pedig komoly kedvezményt adunk. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! „Amikor annyira eluralkodik a mindennapi életünkön a virtualitás, üdítő igazi emberi kapcsolatokat építeni.”
K. Erna – Pártoló tag


„Régóta olvasom a HVG-t és cikkei között mindennap találok érdekfeszítőt!”
H. Szabolcs - Támogató
Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
Megtalálták Tarlós egyetlen ellenfelét

Megtalálták Tarlós egyetlen ellenfelét

Sorra mondanak fel a dolgozók az Új Nemzedék Központnál

Sorra mondanak fel a dolgozók az Új Nemzedék Központnál

Kézilabda-vb: „Belehaltunk a mai mérkőzésbe”

Kézilabda-vb: „Belehaltunk a mai mérkőzésbe”

Európa utolsó diktátora meghívta magához Orbánt

Európa utolsó diktátora meghívta magához Orbánt

A Football Leaks fejét foghatták el Budapesten

A Football Leaks fejét foghatták el Budapesten

Összedől Britannia, aki okozta, nyugodtan kocog

Összedől Britannia, aki okozta, nyugodtan kocog