szerző:
hvg.hu/MTI
Tetszett a cikk?

„Tudjuk, kik ők, megtaláltuk őket” – jelentette be maga Putyin elnök.

Oroszország azonosította azt a két férfit, akiket Szergej Szkripal egykori kettős ügynök és lánya, valamint két másik angol áldozat megmérgezésével gyanúsítanak – jelentette be Vlagyimir Putyin. Az orosz elnök szerdán Vlagyivosztokban azt mondta, tudják, kik az illetők, és már meg is találták őket. Állítása szerint két büntetlen előéletű civilről van szó.

Putyin egyelőre nem nevezte meg a gyanúsítottakat, de azt reméli, hogy az illetők hamarosan a nyilvánosság elé állnak, és ott is elmondják, amit a hatóságok már tudnak: hogy pontosan hogyan történt az eset.

Nincs abban semmi különös és kriminális, biztosítom önöket

– mondta az elnök.

Szergej Szkripal volt kettős ügynököt március 4-én próbálták meggyilkolni egy szovjet fejlesztésű idegméreggel Salisburyben, az elvetélt merényletkísérlet miatt lánya, Julija is kórházba került. A brit hatóságok szeptember 5-én két orosz állampolgárt vádoltak meg a bűncselekménnyel, azt állítva, hogy mindketten az orosz katonai hírszerzés ügynökei, és a mérgezéshez novicsok típusú katonai idegméreg-hatóanyagot használtak. Brit tisztségviselők arra is céloztak, hogy a merényletet a legmagasabb szinten rendelhették el Oroszországban. Moszkva határozottan visszautasította a vádakat.

Szeptember 6-án az amerikai, a német, a francia és a kanadai kormány egy, a brittel közös nyilatkozatban közölte: teljesen megbízik abban a brit megállapításban, hogy Szkripal-ügy két gyanúsítottja az orosz katonai hírszerzés ügynöke, és abban a brit kormányzati véleményben is, hogy az akciót szinte biztosan az orosz állam valamely magas szintjén hagyták jóvá.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
5500 forintot rabolt egy 15 éves lány Budaörsön

5500 forintot rabolt egy 15 éves lány Budaörsön

A járvány végét jelezné, de nem csökken az örökítőanyag mennyisége a szennyvizekben

A járvány végét jelezné, de nem csökken az örökítőanyag mennyisége a szennyvizekben

Felvásárolja a Microsoft az Apple Sirijét is fejlesztő Nuance-t

Felvásárolja a Microsoft az Apple Sirijét is fejlesztő Nuance-t