szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

A magyar demokrácia állapotáról szóló, az Európai Parlament által elfogadott országjelentés szerzője a Facebookon üzent a támogatóinak.

"Nagy köszönet mindenkinek, aki támogató üzeneteket küldött nekem, valamint minden, a jelentésemet szavazatával támogató kollégámnak az Európai Parlamentben. Tudom, hogy ez új erőt ad majd Magyarország polgárainak ahhoz, hogy felálljanak. Egy országnak, ahol mindenki félelem nélkül fejezheti ki magát. Egy demokráciáért, amely minden magyart magába foglal" – írta, bejegyzéssel együtt pedig egy, a vasárnapi, egy Európa-párti Magyarországért meghirdetett tüntetésen készült fotót osztott meg. A képen egy transzparens "köszönjük Sargentini"-felirattal.

A poszt alatt sokan üdvözlik a holland zöldpárti politikust, de számos szitkozódó, gyalázkodó hozzászólás is érkezett.

A Sargentini-jelentés körül kirobbant botrányról itt olvashatnak további részleteket.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
MTI Itthon

Bíróságon támadja meg a kormány a Sargentini-szavazást

A kormány álláspontja szerint a voksoláson – a Lisszaboni Szerződéssel ellentétes módon – a tartózkodó szavazatok figyelmen kívül hagyásával született kétharmados többség. Ezért az Európai Unió Bíróságához fordul.

Törpekuvikot láttak a Mátrában

Törpekuvikot láttak a Mátrában

Két hónappal az olimpia után lehet meg a nyájimmunitás Japánban

Két hónappal az olimpia után lehet meg a nyájimmunitás Japánban

Egy magyar cégtől vásárol repülőket Nigéria hadserege

Egy magyar cégtől vásárol repülőket Nigéria hadserege