szerző:
hvg.hu/MTI

Az orosz elnök szerint Oroszország és Magyarország "az együttműködés komoly potenciálját gyűjtötte össze".

Átadta megbízólevelét Vlagyimir Putyinnak Konkoly Norbert, Magyarország új moszkvai nagykövete. A ceremóniát a Kremlben rendezték meg, az orosz elnök nagyrészt a két ország közötti kapcsolatról beszélt, és azt is elárulta, miről egyeztetett nemrég Orbán Viktorral.

Putyin azt mondta, a magyar miniszterelnökkel folytatott tárgyalásai során „felvázolták a legkülönbözőbb területekre vonatkozó további együttműködés konkrét terveit”. Szerinte a két ország között komoly politikai párbeszéd folyik, és sok közös gazdasági projekt valósul meg, többek között az atomenergetikában.

Az orosz államfő szerint a kétoldalú kormányközi bizottság rendkívül hatékonyan működik, és még az idén megtartja alakuló ülését a régióközi együttműködési bizottság is.

Oroszország és Magyarország az együttműködés komoly potenciálját gyűjtötte össze

– jelentette ki az elnök. Putyin szerint Oroszország külkapcsolataiban síkraszáll a belügyekbe való be nem avatkozás elve mellett

és kategorikusan elutasítja a nemzetközi jog normáinak megkerülését az erődiktátum alkalmazását a nemzetközi színtéren.

Mint mondta, hazája az ENSZ BT állandó tagjaként kiáll az olyan, a világszervezet alapokmányában rögzített elvek mellet, mint az államok szuverenitása és egyenlősége, valamint a belügyekbe való be nem avatkozás.

Érdekesnek találta cikkünket?
Legyen HVG pártoló tag!

A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Tagjainknak heti exkluzív hírlevelet küldünk, rendezvényeket kínálunk, a könyveinkre és egyéb termékeinkre pedig komoly kedvezményt adunk. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! „Amikor annyira eluralkodik a mindennapi életünkön a virtualitás, üdítő igazi emberi kapcsolatokat építeni.”
K. Erna – Pártoló tag


„Régóta olvasom a HVG-t és cikkei között mindennap találok érdekfeszítőt!”
H. Szabolcs - Támogató
Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
hvg.hu Gazdaság

Putyin nem sajnál 10 milliárd eurót, ha megcsapolhatja Ukrajna bevételeit

Moszkva szükség esetén kész teljes egészében megfinanszírozni az Északi Áramlat 2 elnevezésű, az Oroszországot Németországgal összekötő gázvezeték építését. A szükség abban az esetben állhat fönn, ha az Egyesült Államok szankciókkal sújtaná a projektben részt vevő európai cégeket.

Más androidosok is örülhetnek: itt a Qualcomm válasza a Huawei telefonos turbózására

Más androidosok is örülhetnek: itt a Qualcomm válasza a Huawei telefonos turbózására

188 milliárdos árbevételt termelt idén Széles Gábor cége

188 milliárdos árbevételt termelt idén Széles Gábor cége

Kína krumplit fog termeszteni a Hold árnyékos oldalán

Kína krumplit fog termeszteni a Hold árnyékos oldalán

Katonai géppel repül Orbán Viktor

Katonai géppel repül Orbán Viktor

Trump szerint volt külügyminisztere kőbuta

Trump szerint volt külügyminisztere kőbuta

Kézilabda-Eb: nagy vereségbe szaladtak bele a magyarok

Kézilabda-Eb: nagy vereségbe szaladtak bele a magyarok