szerző:
hvg.hu

Elvesztette a fejét az amerikai elnök, amikor a CNN riportere egy korábbi kijelentésével próbálta szembesíteni.

Népszavazás Trumpról - 2018
Hivatalosan a képviselőház és a szenátus megújításáról, illetve megannyi kormányzói posztról szól a november 6-i amerikai félidei választás, az elemzők azonban egyetértenek abban, hogy ez nem más, mint egy népszavazás Donald Trump politikájáról. A HVG és a hvg.hu tudósítója a helyszínen követi az eseményeket.
Friss cikkek a témában

Sajtótájékoztatót tartott Donald Trump a félidős választások után a Fehér Házban, ahol a CNN riportere, Jim Acosta azt tudakolta tőle, miért nevezte kampánykörútján inváziónak a közép-amerikai országokból az Egyesült Államok déli határa felé tartó „migránskaravánt”.

„Nem gondolja, hogy démonizálta a bevándorlókat a választások előtt, hogy így próbálja megtartani…” – tette volna fel a kérdését Acosta, de Trump nem hagyta végigmondani. Rávágta, hogy ő is azt akarja, hogy bevándorlók érkezzenek az Egyesült Államokba, de fontos, hogy legálisan tegyék ezt.

Acosta ezután azt próbálta megkérdezni Trumptól, hogy ha nem démonizálja a migránsokat, vajon miért kampányolt olyan videóval, amelyen emberek falakon másznak át. Az elnök erre úgy reagált, hogy kijelentette: azok valódi felvételek voltak, nem pedig színészek.

A riporter felvetette, hogy lehetne invázió egy olyan menet, amely az országhatártól több száz mérföldnyire van, de Trump ezen a ponton már tényleg kezdte felhúzni magát. „Azt hiszem, hagynia kellene, hogy vezessem az országot. Maga a CNN-t vezeti, és ha jól csinálná, sokkal többen néznék a csatornát. Elég ebből” – mondta, majd másnak akarta adni a szót, Acosta azonban nem engedte el a mikrofont, és megpróbált a 2016-os amerikai választásokba való feltételezett orosz beavatkozásról kérdezni.

Véget ért az egypártrendszer Amerikában

A republikánusok és a demokraták is sikeresnek minősíthetik majd magukat a félidős kongresszusi választás után, amelyen mindketten szenvedtek fájó vereségeket és arattak biztató győzelmeket. Így együttműködésre vannak ítélve, ami Donald Trump elnöknek nehezére eshet.

Ezt azonban Trump már végképp nem hagyta neki. Közölte, hogy az erről szóló vizsgálat csak egy hoax, ezért nem is aggódik miatta. „Elég ebből, tegye le a mikrofont!” – utasította a riportert, akinek erre kikapták a mikrofont a kezéből.

„Tudja mit” – folytatta Trump. – „A CNN-nek szégyellnie kellene magát, hogy önt foglalkoztatja. Maga egy faragatlan, borzasztó ember, nem kellene a CNN-nek dolgoznia.” Ezzel pedig átadta a szót az NBC News riporterének, Peter Alexandernek.

©

Alexander megvédte a kollégáját, szorgalmas riporternek nevezte, majd belekezdett volna a saját kérdésébe, mire az elnök odavetette: „Magának sem vagyok túl nagy rajongója.”

Acosta nem adta fel, továbbra is igyekezett egy valamirevaló választ kicsikarni Trumpból, de csak azt érte el, hogy még keményebben szóljon vissza neki: „Üljön le végre, kérem. Amikor fake newst publikálnak, amit a CNN is csinál, akkor maguk a nép ellenségei.”

Érdekesnek találta cikkünket?
Legyen HVG pártoló tag!

A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Tagjainknak heti exkluzív hírlevelet küldünk, rendezvényeket kínálunk, a könyveinkre és egyéb termékeinkre pedig komoly kedvezményt adunk. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! „Amikor annyira eluralkodik a mindennapi életünkön a virtualitás, üdítő igazi emberi kapcsolatokat építeni.”
K. Erna – Pártoló tag


„Régóta olvasom a HVG-t és cikkei között mindennap találok érdekfeszítőt!”
H. Szabolcs - Támogató
Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
Montenegróban is a magyar követségi autóval utazott Gruevszki

Montenegróban is a magyar követségi autóval utazott Gruevszki

Mit válthat ki egy újabb gazdasági krízis? Kövesse élőben a HVG Szalon vitaestjét

Mit válthat ki egy újabb gazdasági krízis? Kövesse élőben a HVG Szalon vitaestjét

A szomorú mosolya miatt mémmé vált budapesti nyugdíjas lett a nyíregyházi állatkert reklámarca – videó

A szomorú mosolya miatt mémmé vált budapesti nyugdíjas lett a nyíregyházi állatkert reklámarca – videó

Tízezer forint per négyzetméter, maradhat? - extrém példákat találtunk a képviselői irodabérlésre

Tízezer forint per négyzetméter, maradhat? - extrém példákat találtunk a képviselői irodabérlésre

Indul a kilakoltatási moratórium, a Város Mindenkié törvénymódosítást sürget

Indul a kilakoltatási moratórium, a Város Mindenkié törvénymódosítást sürget

„Sokszor nem értjük, mi rakódott le a mélyben"

„Sokszor nem értjük, mi rakódott le a mélyben"