szerző:
MTI / hvg.hu
Tetszett a cikk?
Értékelje a cikket:
Köszönjük!

Mindez egy hangfelvételből derült ki.

Az Iszlám Állam terrorszervezet csütörtökön megerősítette vezére, Abu Bakr al-Bagdadi halálhírét, és kinevezte utódját Abi Ibrahim al-Hasemi al-Kurasi személyében - jelentette a terroristák hírügynöksége.

Az előző terrorvezérrel, al-Bagdidaval néhány napja végeztek az amerikai katonák, akik vasárnapra virradóra sarokba szorították egy földalatti járatban. Az önjelölt kalifa felrobbantotta a testén lévő robbanómellényt. Az akcióban egy jól kiképzett kutya is részt vett. Donald Trump amerikai elnök később nyilvánosságra hozta az eb fotóját, de a nevét biztonsági okokra hivatkozva továbbra sem árulják el.

Al-Bagdadi földi maradványait – állítólag egy repülőgépről – a tengerbe szórták, miután megkapta az iszlám szokásoknak megfelelő végtisztességet. A szertartás helyét titok őrzi, mert nem akarják, hogy a terrorista vezér temetkezési helye egyfajta zarándokhellyé váljon az iszlamisták számára.

Donald Trump kedden azt közölte, hogy a katonák az Iszlám Állam vezetőjének egyik lehetséges utódjával is végeztek, de azt nem tudni, kiről van szó, mert a nevét nem írták meg.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Balázs Péter távozik a Szolnoki Szigligeti Színház éléről

Balázs Péter távozik a Szolnoki Szigligeti Színház éléről

Nagy hozamot ígértek, de be se fektették a pénzt – lecsapott rájuk az MNB

Nagy hozamot ígértek, de be se fektették a pénzt – lecsapott rájuk az MNB

Ódry-szobor az SZFE-n: az új vezetés nem törődik az örökös kérésével

Ódry-szobor az SZFE-n: az új vezetés nem törődik az örökös kérésével