szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?
Értékelje a cikket:
Köszönjük!

A 12 emeletes panelház legfelső emeletét még este 7-kor is oltották a tűzoltók. A környéken a robbanás előtti napokban gázszagot lehetett érezni.

Gázrobbanás történt a szlovákiai Eperjesen egy panelház egyik lakásában péntek délben a 9. és a 12. emelet között. A Bumm.sk arról értesült, hogy 5 halálos áldozata és 40 sérültje van a tragédiának. Az épületet kiürítették, de a felső részét magasemelő berendezés segítségével még este 7-kor is oltották a tűzoltók. A 12 emeletes panelház 4 legfelső emelete teljesen kiégett.

Az Új Szó azt írja, hogy a robbanás előtt néhány nappal erős gázszagot lehetett érezni a ház bejáratánál. Néhány napja munkások túrták fel a bejárat előtti részt, a gázvezeték cseréjét tervezték. A cikk szerint az ott lakók a munkásokat is figyelmeztették az erős gázszagra, ám ők állítólag azt a választ kapták, hogy minden rendben van.

A házból kilakoltatottakat a környék munkásszállóiban és panzióiban szállásolták el, az épületbe nagy valószínűséggel nem fognak tudni visszatérni. A lap szerint a tragikus eset hatalmas szolidaritási hullámot indított el Eperjesen. Egy taxiscég ingyen vitte a ház lakóit és a hozzátartozóikat. A városban több gyűjtés indult, ételt, takarókat, ruhákat vittek az emberek. A cikk szerint néhány órán belül annyi adomány gyűlt össze, hogy az illetékeseknek le kellett állítaniuk az adakozást.

A város egy bankszámlát nyitott a leégett ház lakóinak, az áldozatok hozzátartozóinak megsegítésére.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!