szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?
Értékelje a cikket:
Köszönjük!

Gázrobbanás történt Eperjesen egy panelház egyik lakásában, a 9. és a 12. emelet között pénteken dél körül. A hatóságok attól tartanak, hogy a 12 emeletes panelház összedől.

Paraméter szerint a robbanásban a ház lépcsőszerkezete leszakadt, a tűzoltók attól tartanak, hogy az egész épület összedől.

A cikk szerint legalább 5-en meghaltak, és többen megsérülhettek.

A rendőrség szerint sokan a romok közé szorultak, illetve több lakó a tetőn keresett menedéket. A helyszínen és a környékén több mint 60 hivatásos és 25 önkéntes tűzoltó van bevetésen.

©

A hatóságok a ház, illetve a környező épületek lakóit evakuálják és egy környékbeli iskolába helyezik el őket. A tűzoltók a környező fákat kivágják, hogy a járműveikkel hozzáférjenek az épülethez. Az Új Szó szerint több ember is kiugrott a tizenkét emeletes épületből, miután a lépcső és a feljáró beomlott.

Bumm.sk arról számolt be, hogy a helyszínre tart Peter Pellegrini kormányfő, Denisa Saková belügyminiszter és Andrea Kalavská egészségügyi miniszter is, hogy tájékozódjanak a mentési munkálatokról. Peter Gajdoš honvédelmi miniszter is a helyszínre tart. Ő azt mondta, hogy a fegyveres erők készen állnak minden szükséges erőt, eszközt és technikát bevetni az eperjesi polgárok megsegítésére.

©

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!