szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Az amerikai elnök nagyon nincs oda a szélenergiáért.

Nagy lendülettel támadta a szélenergiát Donald Trump amerikai elnök a hétvégén egy floridai diáktalálkozón. A beszéde nem sikerült túl koherensre, mindenesetre azt a következtetést akarta levonni, hogy a szélerőműveknek nagyon nagy az ökológiai lábnyomuk.

„Soha nem értettem a szeleket. Nagyon jól ismerem a szélkerekeket, többet tanulmányoztam őket, mint bárki más. Tudom, hogy nagyon drága. Hogy főként Kínában és Németországban gyártják őket, nagyon kevés készül itt, szinte egy sem, csakhogy rengeteg füstöt és gázt bocsátanak ki, és beleengedik a levegőbe. Tudjátok, hogy van egy világunk, igaz?” – hangzott az elnök eszmefuttatása.

A szélenergia szakértői szerint ezek az erőművek nagyjából hat hónappal a működésük megkezdése után már kiegyenlítik a saját ökológiai lábnyomukat.

Trump egyébként arról is beszélt, hogy a szélerőművek felelősek a madarak halála miatt is, különösen a fehérfejű rétisasok vannak veszélyben. „Miért van rendben az, hogy a szélerőművek elpusztítják a madárpopulációt?” – tette fel a nyitva hagyott kérdést az amerikai elnök.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Legkevésbé kínai vakcinával oltatnák be magukat a magyarok

Legkevésbé kínai vakcinával oltatnák be magukat a magyarok

Érdemes lesz vigyázni Orbán ajándékával a 25 éven aluliaknak

Érdemes lesz vigyázni Orbán ajándékával a 25 éven aluliaknak

Dopeman Orbánról: Nem gondoltam bele, hogy mint érző lényt, alighanem megbántottam

Dopeman Orbánról: Nem gondoltam bele, hogy mint érző lényt, alighanem megbántottam