szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

A hatóságok abban már biztosak, hogy a 2007-ben, egy portugáliai üdülővárosból eltűnt kislány halott. Most átkutatják feltételezett elrablója korábbi lakhelyét.

Egy titkos pincét talált a német rendőrség azon a hannoveri telken, amelyet kedden kezdtek felásni és átkutatni Madeleine McCann holttestét keresve – adta hírül a Daily Mail. A pincéhez eredetileg ház is tartozott, amelyben a hároméves brit kislány elrablásával vádolt Christian Brückner élt 2007-ben, amikor a gyerek eltűnt, de lebontották, miután elköltözött. A területet kutyákkal vizsgáltatták át emberi maradványok és bűncselekményre utaló nyomok után kutatva.

A lap szerint a pincét már átkutatták, de a rendőrség egylőre nem közölte, hogy találtak-e benne valamit.

Az újság munkatársa beszélt Brückner egykori szomszédjával, aki azt állította, hogy teljesen elfelejtette a férfit. Egészen addig eszébe sem jutott, amíg meg nem látta a tévében a képét.

Christian Brückner – akit a rendőrség hivatalosan nem nevezett meg, a német sajtó azonosította – jelenleg is őrizetben van, az ő azonosításával gyorsult fel a vizsgálat. A 43 éves férfi többszörösen visszaeső pedofil, akit Portugáliában korábban már elítéltek nemi erőszakért. Jelenleg Kielben van egy magáncellában, ahova azért kellett elhelyezni, hogy ne tegyen benne kárt a többi rab.

Madeleine McCann sohasem csak egy eltűnt kislány volt

A 13 évvel ezelőtt eltűnt Madeleine McCann fotóit olyan sokszor és sok helyen láthatták az emberek, hogy az akkor hároméves brit kislányt szinte családtagnak érezhették. Hogy nőhetett ilyen nagyra ez a történet, amikor évente több ezer gyerek tűnik el, és róluk semmit sem tudunk?

A német nyomozók valószínűsítik, hogy a kislány már nem él, az ügyészség pedig konkrét bizonyítékkal is rendelkezik erről, de orvosszakértői bizonyíték nem áll rendelkezésre. Ez utóbbi gyakorlatilag azt jelenti, hogy nincs meg a holttest.

Madeleine McCann a dél-portugáliai Praia da Luz főleg britek által látogatott Ocean Club nevű üdülőközpontjában tűnt el 2007 májusában, néhány nappal negyedik születésnapja előtt. A szőke kislány két testvérével a család földszinti szállodai szobájában aludt, miközben szülei az üdülő szabadtéri éttermében, baráti társasággal vacsoráztak.

Brückner akkoriban pár kilométerre lakott a szállodától.

A férfit most azzal gyanúsítják, megölte a kislányt, de ügyvédje szerint tagadja, hogy köze lenne az eltűnéshez. Közben a német hatóságok a gyanúsított lakókocsijában gyermekméretű fürdőruhákat találtak, és egy USB-kulcsot is, amin több ezer pedofil tartalmú kép látható.

A férfinak nem csak Németországban van futó ügye: a férfi kiadatását Portugália is kéri egy 72 éves nő megerőszakolása miatt.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Müller Cecília: Ne járkáljunk céltalanul fel-alá!

Müller Cecília: Ne járkáljunk céltalanul fel-alá!

Eltűnt a kacsacsőrű emlősök fele, veszélyeztetetté kell nyilvánítani a fajt

Eltűnt a kacsacsőrű emlősök fele, veszélyeztetetté kell nyilvánítani a fajt

Prieger Zsolt: Operettországban a merész farkasból bármikor lehet engedelmes kutya

Prieger Zsolt: Operettországban a merész farkasból bármikor lehet engedelmes kutya