szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?
Értékelje a cikket:
Köszönjük!

Annyira jól megy az országnak, hogy rögtön két vakcinát is ígéretesnek tartanak.

Koronavírus-világjárvány
A második hullámra készül a világ, miután számos országban újra megemelkedett a koronavírussal fertőzöttek száma. A 2019 végén kitört világjárvány már eddig is több százezer beteg halálát okozta, a gazdasági károk pedig felbecsülhetetlenek. Igyekszünk mindenről tájékoztatni olvasóinkat, tartsanak velünk, olvassák cikksorozatunkat.
Friss cikkek a témában

Oroszország továbbra is magabiztosan állítja, megelőzi a Nyugatot a koronavírus elleni védőoltás kifejlesztésében: szerdán hivatalosan is bejelentették, hogy két ígéretes vakcinát is elkezdenek gyártani szeptemberben és októberben. Vlagyimir Putyin orosz vezető és a megbízott miniszterelnök Tatyana Golikova közösen büszkélkedtek el az eredményekkel, amit egy moszkvai kutatócsapat, illetve egy szibériai labor munkájának köszöntek.

A moszkvai fejlesztést már tesztelik, a védelmi minisztérium bevonásával ráadásul a hírek szerint jó eredményekkel, ez érkezhet szeptemberben, a novoszibirszki fejlesztést pedig októberre ígérte Golikova.

A sietség nem véletlen: jelenleg Oroszország rendelkezik a negyedik legtöbb koronavírus-fertőzöttel a világon, 828 ezer fertőzött mellett már 13 600-nál is többen haltak bele a vírusba.

Bár a Moscow Times szerint több nyugati tudós is aggódik ezt a tempót látva, ám Putyin szerint szem előtt tartják, hogy "vigyázva és kiegyensúlyozva" haladjon a fejlesztés.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

Az index.hu eddigi szerkesztősége lényegében megszűnt létezni, az ország elveszítette a legolvasottabb online felületét. Ez a független magyar sajtóra és a tájékozódás szabadságára mért eddigi legsúlyosabb csapások egyike. A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, hogy minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Európa megemlegetheti, ha Nyugat-Afrika a franciák Afganisztánja lesz

Európa megemlegetheti, ha Nyugat-Afrika a franciák Afganisztánja lesz

Karácsony: Nem volt baj a Lánchíd közbeszerzésével

Karácsony: Nem volt baj a Lánchíd közbeszerzésével

Mandulás lett az idei év tortája – kihirdették a győztest

Mandulás lett az idei év tortája – kihirdették a győztest