szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Az egyik koronavírus-vakcinával megkezdte a klinikai kísérletek utolsó szakaszát az orosz védelmi minisztérium és a Gamalej Nemzeti Kutatóközpont – jelentették be Moszkvában. A közlemény szerint az önkéntesek, akiket beoltottak a vakcinával ellenanyagot termeltek, és jól érzik magukat.

Koronavírus-világjárvány
A második hullámra készül a világ, miután számos országban újra megemelkedett a koronavírussal fertőzöttek száma. A 2019 végén kitört világjárvány már eddig is több százezer beteg halálát okozta, a gazdasági károk pedig felbecsülhetetlenek. Igyekszünk mindenről tájékoztatni olvasóinkat, tartsanak velünk, olvassák cikksorozatunkat.
Friss cikkek a témában

A TASZSZ hírügynökség által ismertetett közlemény szerint az önként jelentkezők első csoportjával folytatott kísérletek – ezek a vakcina biztonságosságát hivatottak tesztelni – július 15-én érnek véget. Július 13-án, a második csoport tagjai meg fogják kapni a vakcina második komponensét. Ennek a második oltásnak az a célja, hogy tovább erősítse az immunrendszert és meghosszabbítsa a védettséget” – közölte a minisztérium, amely szerint a már beoltott és a koronavírus-fertőzés ellen ellenanyagot termelt önkéntesek jól érzik magukat, és nem szenvednek mellékhatásoktól.

A kísérletek június 18-án kezdődtek, és a csoportokban katonák, illetve polgári személyek is voltak. orosz források szerint a tudósok több vakcinával kíésrleteznek.

Ha máskor is tudni szeretne hasonló dolgokról, lájkolja a HVG Tech rovatának Facebook-oldalát.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

Az index.hu eddigi szerkesztősége lényegében megszűnt létezni, az ország elveszítette a legolvasottabb online felületét. Ez a független magyar sajtóra és a tájékozódás szabadságára mért eddigi legsúlyosabb csapások egyike. A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, hogy minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Puskás Öcsi is bekerül a FIFA 21-be

Puskás Öcsi is bekerül a FIFA 21-be

Már villoghat is a telefonján a Samsung új háttérképeivel

Már villoghat is a telefonján a Samsung új háttérképeivel

Megkérdeztük, hol vannak vírusos gócpontok, az NNK azt írta: továbbra is alaposan mossunk kezet

Megkérdeztük, hol vannak vírusos gócpontok, az NNK azt írta: továbbra is alaposan mossunk kezet