szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

A bejrúti tűzijátékgyár környéke szinte egy űrbéli tájra emlékeztet, a városon belül is apokaliptikus állapotok uralkodnak.

Folyamatosan kerülnek elő a felvételek a keddi, Libanon fővárosában történt robbanásról és annak következményeiről.  A következő két kép azt mutatja meg, hogy mekkora pusztítást végzett a detonáció a bejrúti tűzijátékgyár környékén.

Ezen a videón az látszik, amikor a robbanás betöri az egyik szálloda ablakait, a szobalány pedig gyorsan a védelmébe veszi a vele lévő kisgyereket.

A következő felvételek egy irodában készültek, ahol a robbanás ereje szó szerint kiszakította a válaszfalat.

Ebben a videóban azt látszik, ahogy egy férfi próbál megmenteni egy kisgyereket, feltehetően a kisfiát.

A bejrúti Szent József kórház tele van sérültekkel, több vérző beteg a folyosón fekszik.

Előkerült egy felvétel, amely azt mutatja be, a vízről hogyan nézett ki a robbanás.

Gregg Carlstrom, az Al Jazeera tudósítója a lakásába enged betekintést a robbanás után.

A mentőegységek folyamatosan emelik ki az embereket a romok alól, a következő felvételen is éppen egy sebesültet hoznak ki.

Franciaországól egy ötvenfős mentőalakulat érkezett segíteni.

A The Telegraph videója tulajdonképpen összefoglalja, milyen pusztítást végzett a robbanás a városban.

Ahogy arról korábban beszámoltunk, kedd délután hatalmas robbanás történt Libanon fővárosában, egy kikötőben található tűzijátékraktár repült levegőbe. A helyi sajtóban arról írtak, hogy a robbanás helyszínétől 10 kilométerre levő házak is megsérültek. A CNN szerint Szaad Hariri volt miniszterelnök rezidenciájában is komoly károk keletkeztek.

A legutóbbi információk szerint száznál is többen vesztették életüket és több ezren sérültek meg a robbanásban. A magyar nagykövetség épületét is megtépázta a robbanás. Álmennyezetek szakadtak le és betört több ablak is a bejrúti magyar nagykövetségen, személyi sérülésről azonban nem tudni.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
A Lidl alapítója jelenleg a leggazdagabb német

A Lidl alapítója jelenleg a leggazdagabb német

Az év legjobb árupiaci befektetései

Az év legjobb árupiaci befektetései

Mitől volt óriás Ruth Bader Ginsburg?

Mitől volt óriás Ruth Bader Ginsburg?