szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

A három férfi nem a ravatalozó munkatársa volt, csak besegítettek – majd fotózkodtak.

Szelfiket készített a szerdán elhunyt focilegenda, Diego Maradona holttestével három férfi, akik a ravatalozásnál segédkeztek – írta a BBC.

A szívroham következtében elhunyt Maradonát csütörtökön a Buenos Aires-i elnöki palotában ravatalozták fel zárt koporsóban, a holttestet ezt megelőzően előkészítették a temetésre. A munkálatokkal megbízott temetkezési cég külsős munkaerőt is alkalmazott a rövid határidő és a sok tennivaló miatt. A három, kölcsönzött munkaerőként dolgozó férfi így juthatott a nyitott koporsó közelébe, és fotózkodhatott előtte.

Miközben rajongók ezrei rótták le kegyeletüket az elhunyt előtt, a közösségi médiában megjelentek a felvételek. Ezek szerint az egyik férfi hozzá is ért Maradona holttestéhez. Egy másik képen az látható, hogy egy másik dolgozó a hüvelykujját felfelé mutatva a kamerába mosolyog.

Az ügyből hatalmas botrány lett, a temetkezési cég képviselője elcsukló hangon kért bocsánatot az egykori labdarúgó hozzátartozóitól, akiket jól ismert, mert több családtagjuk temetését is ők intézték. Mint mondta, a rendőrséggel egyeztetett a temetés részleteiről, amihez kis időre elhagyta a koporsó környékét. A három munkás viszont ott maradt – és fotózkodott.

A család nem tervezi, hogy jogi útra tereli az ügyet.

Maradonát már eltemették, a nyilvános búcsúztatáson tízezrek vettek részt, a ceremónia már szűk körben zajlott.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Kiszivárgott fotón az Asus játékosoknak szánt csúcsmobilja, a ROG Phone 4

Kiszivárgott fotón az Asus játékosoknak szánt csúcsmobilja, a ROG Phone 4

Miért kötelező sportolóknak A vezércsel című film?

Miért kötelező sportolóknak A vezércsel című film?

Műholdra szerelte egy DSLR fényképezőjét a Canon, onnan fotózták le a Földet

Műholdra szerelte egy DSLR fényképezőjét a Canon, onnan fotózták le a Földet