szerző:
MTI
Tetszett a cikk?
Értékelje a cikket:
Köszönjük!

Sebastian Kurz kancellár Mette Frederiksen dán kormányfővel Izraelbe megy, hogy egy lehetséges együttműködésről tárgyaljanak.

Koronavírus – a második év
Több mint egy év telt el azóta, hogy a kínai hatóságok egy új, sebesen terjedő vírus felbukkanását jelentették a WHO-nak. Aligha akad azóta olyan ember a világon, aki ne hallotta volna a Covid–19 kifejezést, és mind többen gyászolnak rokont vagy barátot, akivel az új betegség végzett, miközben egzisztenciák dőltek romba hetek alatt, és a teljes életünket átírta a járvány. Mostanra elkészültek az oltások is, ami viszont nemcsak reményt, de ismét rengeteg kérdést is felvet, miközben a vírust nem hogy megállítani nem sikerült, de újabb mutációja is fenyeget. E harc a részleteit találja meg cikksorozatunkban.
Friss cikkek a témában

Nem függhetünk csak és kizárólag az Európai Uniótól

– ezzel jelentette be Sebastian Kurz osztrák kancellár kedden, hogy irányt vált Ausztria oltóanyaggyártási stratégiájában. A kancellár Mette Frederiksen dán miniszterelnökkel csütörtökön Izraelbe látogat, hogy találkozzanak Benjámin Netanjahuval, és tárgyalásokat folytassanak egy lehetséges együttműködésről a koronavírus elleni oltóanyag közös kutatásáról és előállításáról.

Kurz arra készül, hogy a közeljövőben együtt kell élni a koronavírussal, így országának évente 30 millió adag oltóanyagra lesz szüksége. Bejelentése szerint Dániával közösen törekszenek az önállóságra a vakcina-kutatás és gyártás terén.

A dán miniszterelnök ugyancsak megerősítette az osztrák kancellárral közösen tervezett látogatást. Frederiksen arról nyilatkozott: országa Ausztriával és Izraellel együttműködve állíthat elő vakcinákat. Nem zárta ki, hogy országa társtulajdonosa lehet egy koronavírus elleni vakcinákat előállító üzemnek Izraelben.

Ausztriában az elmúlt 24 órában 1920 embernél mutatták ki a vírusfertőzést, a járvány kezdete óta 462 769 pozitív esetet regisztráltak. A kórházban ápoltak száma 1427, az intenzív kezelésre szorulók 296-an vannak. A vírusfertőzés okozta betegség szövődményeibe az elmúlt napon 31-en haltak bele, a járvány halálos áldozatainak száma ezzel 8605-re emelkedett. A betegségből felgyógyultak száma 433 873.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Magyarország már csak a 92. a Riporterek Határok Nélkül listáján

Magyarország már csak a 92. a Riporterek Határok Nélkül listáján

Az Opel retró villanyautóként támasztotta fel a legendás Mantát

Az Opel retró villanyautóként támasztotta fel a legendás Mantát

Repedezik a Szuperliga, a Chelsea már szinte biztosan visszamondja a részvételt

Repedezik a Szuperliga, a Chelsea már szinte biztosan visszamondja a részvételt