szerző:
MTI
Tetszett a cikk?

Az intézmény volt diákja automata fegyverből nyitott tüzet a gyerekekre.

Elrendelte az oroszországi, tatárföldi Kazany illetékes bírósága szerdán annak a fegyveres támadónak a vizsgálati őrizetét, aki kedden egy helyi iskolában kilenc embert, köztük hét gyereket agyonlőtt, és huszonhármat, benne húsz gyereket megsebesített.

A döntés értelmében az Ilnaz Galjavijev néven azonosított tettest két hónapra, július 11-ig helyezik őrizetbe. Galjavijev, akit több ember sérelmére elkövetett emberöléssel vádolnak, beismerte bűnösségét a bírósági meghallgatáson. Kijelentette azt is, hogy elfogadja a bíróság döntését.

A 175-ös számú iskola volt diákja kedden automata fegyverből nyitott tüzet az oktatási intézményben. A bűncselekmény idején az épületben több mint 700 diák és az iskola mintegy 70 munkatársa tartózkodott, köztük több mint 50 tanár. A nyomozók szerint a gyilkos egy házi készítésű robbanószerkezetet is elhelyezett az épület első emeletén, amely az egyik szemtanú szerint a támadást megelőzően felrobbant.

A Tatár Köztársaságban szerdán nemzeti gyásznapot tartottak. A lövöldözés halálos áldozatait aznap eltemették.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!